Manouche predstavljajo izvirno mešanico slogov, ki so jo člani poimenovali electro gipsy swing. Njihova glasba se ponaša tudi s standardnimi džezovskimi tehnikami, zlasti z obema solističnima instrumentoma – kitaro in trobento. Zasedba je poleti 2011 svoj prihod na slovensko glasbeno prizorišče naznanila s skladbo Kje si Lubi? na istoimenskem albumu. Sledili so trije albumi, dvanajst glasbenih videov ter več 100 koncertov v Sloveniji, Švici, Nemčiji, Španiji in Franciji. Založba Electro Swing Revolution iz Berlina je skladbe skupine uvrstila na več svojih izdaj, piše na spletni strani Ljubljanskega gradu.

V septembru bosta nastopila še kvartet Mascara in dramski igralec in imitator Klemen Slakonja & Small Band. Mascara že vrsto let preigrava portugalski fado in argentinski tango. Polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone. Petje Polone Udovič je tako prepričljivo, da bi ji ga lahko zavidal marsikateri avtentični izvajalec teh dveh zvrsti.

Dramski igralec in imitator Slakonja se bo vrnil na grajski oder, kjer je pred leti začel svojo pevsko pot, tokrat z bendom. Medtem je nastopil v večini slovenskih kulturnih domov in napolnil Cankarjev dom v Ljubljani. Zapel bo nekaj svojih videouspešnic in izvirnih predelav tujih hitov. Slišati bo vse – od opere do rokenrola – in tudi smeha ne bo manjkalo, napovedujejo organizatorji.

V oktobru bodo nastopili Pukl/Črnčec Concordia Quartet, zasedba Bossa de Novo, Jon Onabowu s skupino ter pevka in pianistka Zali. Mesec bo sklenila zabava za noč čarovnic, na kateri bosta nastopila trio Auto in skupina River.