Vrednost projekta je 174.000 evrov, sofinanciran je v vrednosti 98.500 evrov.

Pri razvoju produktov bodo uporabili lokalne vire. Zelišča so se v baročnem času uporabljala za zaščito pred kužnimi boleznimi in za njihovo zdravljenje oz. za zajezitev širjenja bolezni, piše na spletni strani šmarske občine.

Vsi trije novi produkti bodo širili zavest o kulturni dediščini Obsotelja in Kozjanskega. Za celovitost baročne zgodbe bodo v projekt vključili Muzej baroka in Kalvarijo v Šmarju pri Jelšah, ta bo v prihodnje tudi urejena in obnovljena.

S projektom želi šmarska občina poudariti pomen naravnih in kulturnih danosti območja ter prek nadgradnje znanj omogočiti možnosti oživitve dediščine baroka v sodobni uporabi, o njej širiti znanje in jo prek novih produktov promovirati in tržiti.

V sklopu projekta bodo tudi vzpostavili čitalnico pod krošnjami, ki bo predstavljala mesto srečanj in širjenja znanj. Uporabnikom bo omogočala dostop do informacij lokalne kulturne dediščine in ponudbe, vezane nanjo. Hkrati jih bo opominjala na pomen varovanja naravnega okolja.

Projekt nagovarja tako lokalne prebivalce, ki jim prinaša nov prostor za druženje ob kulturnih in izobraževalnih dejavnostih, kot tudi obiskovalce.

Neposredno projekt v svoje dejavnosti vključuje tri ranljive ciljne skupine. Starejšim želijo približati informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Uporabo pametnih telefonov jim bodo predstavili predvsem s pomočjo delavnic. Načrtovana je tudi delavnica za drugo ranljivo skupino – ženske. Tretja ranljiva skupina so mladi, ki jih želijo med drugim spodbuditi k razmišljanju o naravnih in kulturnih danostih šmarskega kraja ter jih spodbuditi k podjetniškemu razmišljanju in odkrivanju novih možnosti za delo.