Ob razstavi so v Pilonovi galeriji izdali katalog z reprodukcijami del ter s spremno besedo kustosinje razstave Tanje Cigoj.

Ustvarjalni proces Silve Karim se začne z opazovanjem, premišljenim prevajanjem zgodb in njihovih utrinkov, ki jih na plano prikličeta ali spomin ali določena asociacija, vzbujena v trenutnem in neposrednem.

Silva Karim zaobjame svojo predanost ustvarjanju v preprostem stavku: "V življenju mi je lepo, ker lahko ustvarjam." Potrjuje ga skozi slikarstvo, ilustracijo, kiparstvo in uporabno keramiko. Ker ji je osnovno vodilo v procesu znotraj teh medijev prav spoštovanje do nosilca sporočila (platna, papirja, gline) in snovi same, vsadi v svoje delo element svojstvenega.

Znotraj ustvarjalnega raziskovanja je samosvoja, ostaja zvesta sebi in s tem tudi gledalcu. Zato njen slikarski opus preteklih štirih let, ki zaobjema vse do nedavnega nastala dela, določajo manjši cikli. Ti tudi s svojo zgodbo in vsebino obdržijo skupni imenovalec navkljub slogovnim razmikanjem v delih.

Silva Karim je pedagoško delo vrsto let združevala z umetniškim ustvarjanjem; tudi danes se posveča slikarstvu, grafiki, ilustraciji in keramiki ter grafičnemu in unikatnemu oblikovanju. Svoje slikarsko in kiparsko delo je predstavljala na samostojnih razstavah, sodelovala pa je tudi na skupinskih likovnih predstavitvah ter za svoje delo prejela več nagrad in priznanj.

Področje ilustracije je ustvarjalka povezala s svojim udejstvovanjem v kamišibaj gledališču, njene predstave so opažene in nagrajene tako v lokalnem okolju kot tudi na državnih in mednarodnih festivalih. Umetnica živi in ustvarja v Ajdovščini.
Razstava del Silve Karim bo na ogled do 24. aprila.