Med sodelujočimi umetniki bo ta na simbolen način predstavljen skozi sklop umetniških del.

Gre za prvo v nizu razstav, na kateri bo skupni imenovalec med sodelujočimi umetniki na simbolni način predstavljen skozi sklop umetniških del in pripovedi v zelo različnih medijih, kot so slika, risba, instalacija, zvok, video, predmeti in fotografije.

Dela, nabita z izkušnjo in/ali spominom na določen časovno-lokacijski okvir

"Razstavljena dela so nabita z izkušnjo in/ali s spominom na določen časovno-lokacijski okvir, ki so si ga delili vsi razstavljavci, in se kaže v izbranih materialih, referencah in temah. Skupni imenovalec je prisoten tudi v pogojih produkcije same razstave, uporabljenem kuratorskem modelu in v izvedbeni obliki institucionalnega pokrova," piše v sporočilu za javnost.

Kot še navaja sporočilo, so vidiki tega skupnega imenovalca začasna raba prostorov, množica mikroeksperimentov samoorganizacij in izkušnje, ki nastanejo ob ustvarjanju skupnih alternativnih praks delovanja in ki se morajo nadaljevati.

Razstava se odpre nocoj in bo na ogled do 31. maja, na njej pa sodelujejo umetniki Cirkulacija 2, Ksenija Čerče, Dejan Knez, Tatiana Kocmur, Tilen Kurent, NAME, Alen Ožbolt, Nina Pivk, Urška Savič, Francisco Tomsich in Damian Vega Velasco.