V instalaciji za galerijo DLUL Molek opozarja na ohranjanje avtohtonih rastlinskih vrst, ki so bistvene in temeljne za ekosisteme in so glavna hrana za življenje opraševalcev – čebel, metuljev, kolibrijev, netopirjev in drugih. Od njih je odvisna svetovna preskrba s hrano, brez njih je življenje na Zemlji ogroženo, so v napovedi razstave zapisali pri DLUL-u.

Amalia Perez Molek, rojena v Buenos Airesu, kjer tudi živi in dela, se je po zaključenem študiju scenografije v svojem domačem mestu izpopolnjevala iz slikarstva in grafike na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje in na Hochschule für Gestaltung v Karlsruheju.

Potem ko se je izmojstrila na posameznem področju, jih zdaj povezuje in na prefinjen način sestavlja v instalacijah. Je redna gostja galerij v Buenos Airesu, razstavljala pa je tudi drugod po svetu, od Španije, Japonske, Nemčije do Slovenije. Njeno razmišljanje je usmerjeno k temam iz narave in vprašanju, kako umetniško poslanstvo uporabiti za ozaveščanje skupnosti o nujnosti varovanja narave, so še dodali pri DLUL-u.