V rimskem stanovanju nemškega književnika Johanna Wolfganga von Goetheja (1749–1832) osem umetnikov iz Italije in Nemčije osvetljuje pomen potovanja. Nekatera umetniška dela obravnavajo aktualna vprašanja, kot so migracije ali spomin na fašizem, je po poročanju Kathpressa, ki ga povzema avstrijska tiskovna agencija APA, povedal direktor muzeja Gregor Lesch.

Muzej Goethejeva hiša se nahaja v središču Rima med Tibero in znamenitimi Španskimi stopnicami. Odprli so ga pred 25 leti in dokumentira predvsem Goethejevo bivanje v Italiji. Ponuja tudi prostor za občasne razstave in je kraj nemško-italijanske kulturne izmenjave ter stičišče umetnikov in pisateljev.

Nemški pisatelj, pesnik, dramatik, politik, znanstvenik in filozof Johann Wolfgang von Goethe je ena osrednjih osebnosti evropske predromantične književnosti. Njegovi najpomembnejši romani so Trpljenje mladega Wertherja ter Učna leta in Popotna leta Wilhelma Meistra. Za njegovo najpomembnejše delo velja dramska pesnitev Faust v dveh delih, ki je nastajala skoraj 60 let.