Povezovanje je bilo za festival CestArt značilno že prej, "za letošnji festival pa je to mreženje prav posebej v ospredju", je povedala predsednica Društva za dvig kakovosti življenja Tenzin iz Gornje Radgone Mojca Muhič.

Povezali so se s prleškim festivalom RePannonia, prvič tudi s Kulturforumom v avstrijski Radgoni, že tradicionalno se povezujejo s Pavlovo hišo v Potrni. "Uresničujemo to svoje poslanstvo, da povezujemo ustvarjalce v regiji in širše ter izumljamo nova prizorišča v zapuščenih prostorih, se pravi, inovativno se lotevamo tega projekta: ne delujemo samo v galerijah, ampak na ulici, v zapuščenih prostorih, in s tem skušamo pač pritegniti svoje občinstvo," je poudarila Mojca Muhič.

Günter Zweidick iz društva Kulturforum iz avstrijske Radgone je pojasnil, da želijo s CestArtom okrepiti prijateljski odnos in izraziti spoštovanje do narave.

Cestart, ki povezuje več prireditev – RePannonia, Respect: Culture&Nature, Vačik pa ena načik in lokalno dogajanje – bo trajal do 5. julija, v tem času pa bo na različnih lokacijah ponudil pestro dogajanje.

V prostorih nekdanje NLB v Križevcih pri Ljutomeru bodo drevi odprli skupinsko likovno razstavo Zaprem oči, preseneti me tema, nato bo glasbo vrtel DJ Kozmonavt. V četrtek bo vse od glasbeno-literarnega dogodka v knjižnici do pestrega dogajanja v Cafe del Maru v Gornji Radgoni – od nastopa čarodeja Sam Sebastiana, portretnega fotografiranja v živo do nove razstave, glasbe DJ Kozmonavta in projekcije risank mlade hrvaške ilustratorke Mihe.
V petek popoldne in zvečer bo najprej dogajanje potekalo čez mejo, pri Pavlovi hiši v Potrni, kjer bo vse od uličnega gledališča Ane Monro do razstave in koncerta zasedbe Hirsch Fisch, ob 21. uri pa bo koncert ponudil še Mladinski center Gornja Radgona, kamor prihajajo Jimmy Barka Experience.

Sobota in nedelja bosta v znamenju treh ustvarjalnih oziroma naravoslovno-likovnih delavnic ter predstave uličnega gledališča. Zadnji dan festivala Cestart bosta v Gornji Radgoni še ulična gledališka predstava in odprtje razstave svetlobnih instalacij kolektiva Svetlobna gverila, v sosednji Radgoni pa bodo ulična gledališka predstava, koncert zasedbe The Stroj in svetlobne instalacije omenjenega kolektiva.