Postavitev je del večmesečnega projekta, ki ga je umetnica začela med epidemijo, lani pa so sledile razstave v več mestih: Mariboru, Ljubljani in Dolenjskih Toplicah. V Izoli bosta razstavi sledila še dva dogodka.

Kot je za STA povedala Nuša Smolič, je prvo razstavo z naslovom Opuščanje vedenja, ki je del sklopa večdelnega razstavnega projekta, odprla oktobra lani v Sodnem stolpu v Mariboru. Po mariborski postavitvi, na kateri je bilo na ogled umetničinih 30 slik in 400 risb, je razstavljala v L56 v Ljubljani. V prestolnici je bila razstava z naslovom Vstajenje – Resurrection s približno toliko deli kot v Mariboru del štiridnevnega umetniškega festivala, ki je med drugim vključeval tudi dražbo njenih risb. Mariborski in ljubljanski razstavi je sledilo odprtje postavitve v KKC-ju v Dolenjskih Toplicah, ki je bila na ogled vse do petka.

V Ljubljani in Mariboru so bile razstavljene njene risbe, ki jih je ustvarjala med epidemijo v okviru projekta, ki si ga je zamislila sama – Nariši svoj dan. Te risbe je v Ljubljani ponudila na dražbi, zato jih na poznejših postavitvah ni več razstavljala. Predstavljene pa so slike, ki so nastale na osnovi omenjenih risb.

Obenem si je želela v vsakem kraju predstaviti nekaj drugega. V Ljubljani in Mariboru je večinoma razstavljala portrete, akte, figuraliko in nekaj abstrahiranih motivov. V Dolenjskih Toplicah pa je na razstavi, ki jo je naslovila Jasno videnje, ponudila 20 slik, v glavnem v tehniki akril na platnu ter v mešanih tehnikah na platnu.

V Izoli bo v sklopu enomesečne postavitve razstave Prisotnost. Tukaj. Zdaj umetnica 28. januarja pripravila še poseben performans z naslovom Barvnoslišni zven, v katerem bo združila glasbo in slikarstvo. Kot je povedala umetnica, sama glasbo vidi v barvah, kot sinestetično videnje. K sodelovanju bo povabila različne glasbenike, ki bodo skupaj ustvarili zvočno-barvno sinergijo. Ob njihovi glasbi oz. ob frekvencah bo prenašala videne barve v vidno polje, na platno, je pojasnila.

Razstavo v Izoli bo umetnica sklenila 3. februarja s posebnim dogodkom Prisotnost in so-kreacija. Koncept tega dogodka še ustvarja.

Nuša Smolič je akademska slikarka, modna oblikovalka, snovalka kreativnih idej ter organizatorica mednarodnih projektov in promotorka različnih umetnikov. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo in pridobljenem nazivu modne oblikovalke je šolanje nadaljevala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo. Pohvali se lahko z več 15-letnimi izkušnjami v organizatorskih vodah na različnih projektih, od organizacij razstav in modnih revij do okroglih miz in glasbenih dogodkov.