Gre za nadaljevanje razstave, ki so jo leta 2020 pripravili skupaj z Muzejem Ribnica ter Pomorskim in zgodovinskim muzejem Hrvaškega primorja Reka.

Na razstavi Obrti 2 bodo predstavili čipkarstvo, fotografijo, kamnoseštvo in kamnarstvo, kovaštvo, lončarstvo, mizarstvo, pletarstvo ter tesarstvo. Poglavje o lončarstvu so pripravili v Muzeju Ribnica, so sporočili iz kočevskega muzeja.

S prvim delom razstave so sicer poleg ribniške suhe robe predstavili še drugih 11 obrti, ki so bile v preteklosti zastopane na omenjenem območju. Navedli so apneničarstvo, čevljarstvo, izdelavo polhovk, mlinarstvo, prevozništvo, opekarstvo, suknarstvo, sodarstvo, skodlarstvo, tkalstvo in žagarstvo.

"Stare obrti so pričevalec naše preteklosti, kulture, narodne in lokalne pripadnosti ter snovne in nesnovne dediščine, predstavljajo znanja in veščine ljudi, ki so morali izkoristiti danosti narave in okolja. So tudi izraz ljudske ustvarjalnosti, umetnosti in inovativnosti," so še zapisali v Pokrajinskem muzeju Kočevje.

Razstava bo na ogled predvidoma do maja prihodnje leto.