Njegovo umetniško delovanje zaznamuje pestra dinamika samostojnih in skupinskih razstav v Sloveniji in tujini. Ustvarja na področjih sodobnega slikarstva, muralov, večmedijskih instalacij in glasbe, je ob razstavi zapisala kustosinja Nina Sotelšek.

Weinberger se v krški galeriji predstavlja tretjič, tokrat z oljnimi slikami velikih formatov.
Zanj so sicer značilni prenosi različnih medijev na končno dvodimenzionalno slikovno površino. Podobe, najdene v časopisju ali na spletu, konstruira v kolažne prizore, nato pa jih preslika na platno in z njimi naznači silhuete nove slike.

Nastajanje njegove slike tako zaznamuje prenašanje podob iz analogne v digitalno obliko in spet nazaj. V svojem delu se prek prepoznavne ikonografije neposredno odziva na sedanjost, ki ni samo odraz realnega stanja, ampak ima tudi vizionarsko noto, ki deluje kot kritika sodobne družbe.

Uroš Weinberger se je leta 1975 rodil v Trbovljah. Slikarstvo je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 2003 diplomiral, leta 2005 pa še magistriral. Za študijske dosežke je leta 2001 dobil Prešernovo nagrado, leto kasneje je sodeloval na mednarodni delavnici o likovni problematiki človeške figure v Sofiji. Leta 2009 se je izpopolnjeval v Berlinu, v Nemčiji se je izpopolnjeval še leta 2013.

Dobil je več domačih in tujih likovnih nagrad. Mestna občina Novo mesto mu je za kulturne dosežke letos podelila Trdinovo nagrado. Pogosto sodeluje na skupinskih razstavah, za njim je več samostojnih predstavitev. V Novem mestu in Ljubljani živi in ustvarja kot samostojni likovnik.

Weinbergerjeva tretja razstava v Galeriji Krško bo na ogled do 28. februarja prihodnje leto.