V njih umetnica tematizira umeščenost telesa v virtualnem svetu in digitalizacijo telesa.

Naslovni projekt Intus, latinski naslov za Znotraj, je nastal z raziskovanjem teles kot objekta nadzora in moči v biopolitičnem času. Policijski in vojaški nadzor ter razmah medicinskih tehnologij predstavljajo nasilje nad človeško intimo. Medtem ko je telo lahko popolnoma nadzorovano prek zunanjih dejavnikov in predmet gospodarjenja, se tudi sami odtujujemo od lastnih in drugih teles, so zapisali v galeriji.

Koncept Intusa v treh sklopih se ožje osredinja in obenem tematsko razširi v kreativnem polju projekta Mat(r)nica, v katerem umetnica proučuje seksualnost in erotizem skozi digitalizacijo ženskega telesa s poskusom njegovega utelešenja v virtualnem prostoru.

Histeroskop nadaljuje idejo stika med pornografijo, umetnostjo in anatomijo in se dotika tematik erotike, reprezentacije in rematerializacije. Skozi postopek endoskopskega snemanja maternice umetnica poudarja transparentnost telesa, ki se veča skozi medicinske inovacije, s tem pa povzroča izgubo zasebnosti telesa v njegovih najbolj ranljivih in osebnih trenutkih.

2x Secret je projekt digitalizacije buto plesnega nastopa. Gre za slog plesa, ki se je razvil leta 1959 na Japonskem kot reakcija proti japonski plesni sceni, ki je v ospredje postavljala posnemanje Zahoda. Preko umetničine digitalizacije prestopi meje svoje dobe in se realizira kot digitalna informacija, v svoji ekstravagantnosti reducirana na svoje temeljne vrednote sporočilnosti.

Ob.red pa prikaže zadnji stadij telesa – smrt. Telo se premika skozi izžarevajočo črnino, se podvaja in skozi ekspresivne gibe pomika k tlom. Ob koncu črnina nadvlada in telo ostane skrčeno na tleh. Nemoč nad smrtjo in umiranjem je večna in kaotična, kljub poskusom, da bi jo ceremonializirali in s tem osmislili.

Osemindvajsetletna umetnica je leta 2019 začela študij slikarstva, videa in novih medijev na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. V svoji umetniški praksi raziskuje dimenzije korporealnosti, možnosti utelešanja znotraj virtualnega in realnega prostora. Med drugim kot medije uporablja video, instalacije, performanse, fotografije in slike. Obenem končuje študij na Akademiji za vizualno umetnost AVA.