Letošnji festival bo odprla ustvarjalnica na naslovno temo festivala, 22. maja pa ga bo sklenila gledališko-glasbena predstava Tesla Janeza Dovča.

Festival, ki poteka v Medvodah in okoliških krajih, pripravljajo v javnem zavodu Sotočje Medvode. Namenjen je tako otrokom in družinam kot poznavalcem in ljubiteljem kulture in kulturne dediščine. Podrobneje ga bodo sicer predstavili na dopoldanski novinarski konferenci.

Tudi v letošnji program so uvrstili sklop pogovorov pod lipo, v okviru katerih bosta med drugim okrogla miza o oblikovanju javnih prostorov v urbanem in ruralnem okolju ter pogovor o dediščini ob letošnji 20-letnici sprejetja konvencije o varovanju nesnovne kulturne dediščine pri Unescu. Predstavili bodo tudi humanistično rezidenco, v kateri je na začetku leta kot prva gostovala antropologinja iz Paragvaja Gloria Scappini.

Arheolog Andrej Gaspari bo spregovoril o arheoloških najdiščih Medvod z okolico in raziskavah grajskega kompleksa Jeterbenk, v galeriji na prostem pa bo alpinist Viki Grošelj vodil po razstavi Križ čez Nepal. Na programu sta tudi srednjeveški sprehod nad Žlebami in preizkušanje srednjeveških jedi. V koncertnem delu bo med drugim mogoče slišati glasbo iz Rezije.