Razstava, ki je predtem uspešno gostovala na Cipru, predstavlja presek sodobne slovenske grafike.

Kustosinja Breda Škrjanec je za razstavo izbrala umetnike Vesno Drnovšek, Milana Eriča, Črtomirja Freliha, Matjaža Gederja, Svetlano Jakimovsko Rodič, Natašo Mirtič, Oliverja Pilića, Zoro Stančič, Heleno Tahir in Sonjo Vulpes.

Kot so zapisali v galeriji, razstava potrjuje, da ukvarjanje s klasično grafiko niti po naključju ne izključuje eksperimenta in kombinacij z novimi tehnikami, tehnologijami ter sodobnejšimi mediji. Umetniki ustvarjajo podobe našega časa, ki so fluidne in multidisciplinarne tako v pristopu kot jeziku in raziskovanju.

Uporabljajo širok razpon tehničnih, formalnih in konceptualnih praks. Ne osredotočajo se le na tehnično znanje, saj dela razkrivajo različne stopnje njihovega ustvarjalnega procesa. Vsak ima poseben in interdisciplinaren pristop, ki združuje tradicionalne metode tiskanja z različnimi mediji in predstavitvenimi strategijami.

Vsebinski, tematski in filozofski razmisleki o posameznih delih tako na široko segajo po mentalnih in kulturnih konceptih, umetnice in umetniki pa izkazujejo zanimiv in prodoren pristop h grafiki kot umetniški zvrsti v sodobni vizualni umetnosti, so še zapisali.

Razstava bo na ogled do 29. septembra.