Umetnica pri svojem ustvarjanju simbolno odstira tančice s področja intimnosti, je ob razstavi zapisala njena avtorica Tatjana Pregelj.

Saša Bezjak s prvinsko črtno strukturo zasnovanih risb, po njenih zamislih izvezenih na tkanine, odslikava resnično življenje in se kritično odziva na spreminjajoče se in do žensk neprijazne družbene odnose.

Z upodabljanjem intimnega likovnega sveta kaže svoja čustva in izkušnje ter se intuitivno odziva na lastno okolje, nase in na svoje bližnje. Je angažirana umetnica in nekonvencionalna avtorica navidezno prijaznih asociativnih posteljnih zgodb, ki so z različnimi motivi izvezene na beli ali vzorčasti posteljnini.

Umetnica v svojem opusu spontano in brez zadržkov ali samocenzure poleg lastne golote predstavlja tudi svoj čustveni svet. Zaljublja se v lastne pomanjkljivosti, a tudi v nepopolnosti in napake drugih.

Umetnica z raziskovanjem pomena ženske v sodobnem globaliziranem svetu kljubuje patriarhalni umetnostni kulturi. "Opozarja na nasilje, prepoved splava in kratenje vsakršnih pravic ženskam, kar varno zaviti v vato svojega vsakdana težko dojamemo in največkrat spregledamo," je med drugim zapisala Tatjana Pregelj.

Razstava bo na ogled do 14. oktobra.