Koncerte tudi letos pripravljajo na več lokacijah na Goriškem: v Kulturnem domu Nova Gorica, na gradu Kromberk in v Vili Vipolže.

Letos bo mogoče prisluhniti nastopom treh slovenskih in dveh tujih zasedb, to so Just Friends Quartet, Moonlight Sky in Jani Šepetavec #NextPLZ ter Fabrizio Puglisi "Guantanamo" in James Brandon Lewis Trio.

Skupina Just Friends Quartet se naslanja na zvok klasičnih džezovskih kvartetov iz obdobja svinga in bebopa ter znotraj teh odkriva in reinterpretira esencialne elemente na temelju različnih harmonskih struktur in razgibanih ritmičnih vzorcev.

Drugi festivalski dan prinaša koncert glasbene zasedbe Moonlight Sky, ki nastopa na slovenski in tudi tuji sceni dobrih dvajset let. Obiskovalcem prinaša mešanico džeza, rocka in raznolikih ritmov balkanske glasbe. V petek se bo na gradu Kromberk predstavil novogoriški saksofonist Jani Šepetavec s skupino. Predstavil bo najnovejši projekt, ki ga je zbral v zgoščenki z naslovom NextPLZ in vsebuje vse, kar zahteva ne le slovensko, pač pa tudi svetovno džezovsko občinstvo.

Sobotni festivalski dan prinaša koncert glasbene zasedbe Guantanamo in postavlja ritem v središče svojega glasbenega diskurza. Navdih črpa iz afro-kubanske tradicije z repertoarjem, ki je delno izviren, delno pa črpa tudi iz glasbene zakladnice drugih avtorjev.

Festival se bo končal v nedeljo s koncertom skladatelja, saksofonista in pisatelja Jamesa Brandona Lewisa in njegove skupine v Vili Vipolže.

Festival Oktober Jazz, ki ga v čezmejnem dolgoletnem prijateljskem sodelovanju organizira Kulturni dom Nova Gorica skupaj z društvom Controtempo in festivalom Jazz and Wine of Peaceu iz Krmina, sloni na desetletni zapuščini cikla Jesenski glasbeni tris.

Od leta 2004 so se v jesenskih mesecih na velikem odru Kulturnega doma Nova Gorica srečevali z glasbo z različnih koncev sveta s svežim, zanimivim in pestrim glasbenim utripom v ritmih džeza, bluza in črnske duhovne glasbe. Po desetih letih pa je v trojčku prevladal džez, zato tudi ne preseneča preimenovanje cikla v festival Oktober Jazz.