Do 10. avgusta se bodo zvrstili štirje koncerti.

Kot so zapisali v Sokolskem domu Škofja Loka, mednarodna naveza med Avstralko iz Melbourna Yani Pearl in Primorcem Martinom Martisom ustvarja nov, a hkrati znan in privlačen slog. Razvila sta svojevrsten zvok, ki se prepleta s folkglasbo. Začutiti je keltske korenine, vse skupaj pa je obarvano z glasbami sveta. Tehnika in čustva so spojeni z akustičnima kitarama, vokalom ter prečno flavto. Naravna fuzija dveh glasbenikov pričara intimno ozračje, ki je hkrati polna energije in čutnosti.

V petek, 14. julija, bo sledil koncert Orkestra Amadeo. Leta 2013 ustanovljeni orkester deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta Tilna Drakslerja. Letos praznuje 10. obletnico delovanja, zato bo koncert še toliko bolj zanimiv; v goste bodo namreč povabili mojstra besede Ferija Lainščka in Gorana Farkaša iz Hrvaške, virtuoza na raznoterih glasbilih. Koncert bo prepletal besedo in glasbo.

Mladinski simfonični orkester iz Jaena bo nastopil 21. julija. Orkester je bil ustanovljen leta 2012 kot godalni orkester za izobraževalne in kulturne namene. Leta 2016 je prerasel v simfonični orkester. Z raznovrstnim repertoarjem svojim članom omogoča glasbeno rast ter spodbuja druženje, spoštovanje in ljubezen do glasbe. Sestavlja ga 60 mladih glasbenikov iz različnih delov province Jaen, ki se med drugim izobražujejo na poklicnih in višjih konservatorijih po več mestih.

Cikel bo sklenil koncert komorne džezovske skupine Bossa de novo, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi. V ospredju njenega zanimanja je baladni džez, bossa nova, zmes afrobrazilskih glasbenih tradicij (samba) ter cool jazz z zahodne ameriške obale. Njihove skladbe zvenijo obenem daleč in blizu, so tuje in domače, narejene iz brazilskih harmonij, slovenskega domotožja in starih slovanskih glasov. Pesmi največjih brazilskih skladateljev popularne glasbe se prepletajo z znanimi, nemara tudi pozabljenimi napevi iz našega sveta, so še zapisali v Sokolskem domu Škofja Loka.

V primeru dežja bodo koncerti v Sokolskem domu Škofja Loka.