Te jo vodijo do vse bolj prefinjenih barvnih in oblikovnih rešitev, kar obenem odseva prodorno nadgrajevanje oblikovalske zasnove.

Cvetka Hojnik ustvarjalno raziskuje prostorsko razsežnost. Vsaka slika na novo zaživi v specifično dimenzijo v skulpto-slikah in jo zaradi simbolike presega. "V slikarskih delih je opazna sinteza izrazito subjektivnega analiziranja in prezentiranja izkušenj s tega področja s pomočjo medija, ki je skoraj vedno sestavni del analize iskanj in spoznanj v slikarskem ustvarjanju," so zapisali v galeriji.

Na razstavi bodo med drugim na ogled tudi dela, za katera je februarja na mednarodnem Bienalu risbe OSTEN 2022, ki je potekal v Skopju v Severni Makedoniji, prejela zlato nagrado OSTEN.

Cvetka Hojnik se je rodila leta 1963 v Murski Soboti. Po končani gimnaziji v Murski Soboti je diplomirala na oddelku za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, pozneje pa se vpisala na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 2016 je magistrirala na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani.

Poleg likovnega in pedagoškega delovanja se ukvarja tudi z oblikovanjem knjig. Tako je denimo s pisateljem Ferijem Lainščkom ustvarila likovno-pesniško zbirko Posončnica v štirih jezikih.

Umetnica je svoja dela predstavila na več kot 90 samostojnih in 150 skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoje ustvarjanje je prejela številna priznanja. Je tudi članica Društva likovnih umetnikov Maribor, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, Avstrijskega društva likovnih umetnikov ter Društva mednarodnih svobodnih umetnikov. Leta 2013 je imela pregledno razstavo del v Galeriji - Muzeju Lendava.

Razstava bo v Velenju na ogled do 6. maja.