Pri organizaciji festivala je letos sodelovalo več kot 70 mladih, društev in organizacij, pripravili pa so 20 različnih kulturnih dogodkov. Tako se bo zvrstilo šest koncertov različnih žanrov, na njih pa bo nastopilo 18 skupin ali posameznikov.

Prav tako bodo na ogled tri razstave na dveh lokacijah, ogledati pa si bo mogoče tudi tri različne predstave, plesne in gledališke, so sporočili organizatorji festivala Kunigunda.

Festival bo zvečer zaživel z razstavo Jasmine Jadanič ribARTnica in koncertom benda Teku Snu. V soboto in nedeljo pa bo koncert rapcore skupine iz Bosne in Hercegovine Urban Instinkt.
Po navedbah organizatorjev Kunigunda ni le glasbeno usmerjen festival, ampak nudi tudi predavanja, športne dejavnosti, performanse, razstave, digitalne inštalacije, delavnice, družabne kotičke in zabavne dogodke.

Festival mladih kultur Kunigunda je največji projekt Mladinskega centra Velenje, ki ga organizira v sodelovanju z mladimi Velenjčani.

Festival je devetdnevni mednarodni kulturni festival s 26-letno tradicijo, ki poteka na različnih lokacijah v Velenju. Njegovo ime izvira iz lokalne legende. Na Velenjskem gradu naj bi namreč živela prelepa mladenka z imenom Kunigunda, grajska služabnica, ki so jo obtožili čarovništva ter jo za kazen vrgli v vodnjak na gradu.

Vse od takrat naj bi Kunigunda strašila po grajskih sobanah. Po krivem obdolženi mladenki se želi Mladinski center Velenje pokloniti z mlado kulturo, ki je velikokrat prav tako po krivem obtožena, da ni dovolj kulturna.