Folklorna skupina Tine Rožanc, ki spada pod okrilje Železničarskega kulturnoumetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc, je ena največjih, najstarejših in najprepoznavnejših folklornih skupin v Sloveniji. Šteje nekaj več kot sto članov, ki so razdeljene v tri sekcije – otroško, odraslo in veteransko skupino. Folklorna skupina Tine Rožanc prireja letne produkcije, katerih avtorji so člani folklorne skupine pod vodstvom mladih koreografov.

Letne produkcije razkrivajo izjemno raznolike pristope poustvarjanja slovenskega glasbenega in plesnega izročila, ki je odraz kreativnosti in prizadevanja celotnega društva. Rožanske letne produkcije vsako leto polnijo velike dvorane v ljubljanskem Cankarjevem domu in dvorane po vsej Sloveniji. Letos pa skupina prvič prireja tudi samostojni glasbeni koncert, ki daje priložnost mladim skupinam, da se predstavijo in pokažejo svoj pristop k poustvarjanju slovenske ljudske glasbe.

Rdeča nit Večera butične muzike je prav v raznolikosti izbranih glasbenih zasedb. Spletnemu občinstvu se bodo tako predstavile kakovostne mlade skupine z različnih koncev Slovenije, ki jih – kljub raznolikim glasbenim sestavam zasedb, pristopom k poustvarjanju, zvočnemu slogu in številčnosti – družijo ljubezen do glasbe, vir poustvarjalnega navdiha v slovenskem glasbenem izročilu in pomen tovrstne glasbene produkcije za razvoj sodobne slovenske kulture.

Na Večeru butične muzike bo poleg Rožanske muzike mogoče slišati tudi Krogovce (DKV Krog iz Slovenske Bistrice), Mlado zarjo (KD Franceta Prešerna Račna), Mlade godce (FS Dragatuš), Nakelski orkesterček (KUD Dobrava Naklo) in Ostrige, piše v sporočilu za javnost.