Teden bo danes uvedla projekcija filma Restavracija pod milim nebom v režiji Jošihira Fukagave.

Otvoritveni film letošnjega cikla Restavracija pod milim nebom predstavlja zgodbo malih kmetov v južnem delu Hokaida, ki so se usmerili v proizvodnjo bioizdelkov. Vsi so dobri prijatelji, nekega dne pa ob obisku nenavadnega, a uspešnega in priznanega kuharja Asada, ki potuje po njihovih krajih v iskanju sestavin za svojo kuhinjo, dobijo idejo, da bi svoje pridelke z Asadovo pomočjo predstavili na pogostitvi na prostem, piše v najavi projekcije na spletni strani Kina Bežigrad.

V torek bo na sporedu drama o prijateljstvu in izgubi Pokaži mi pot do postaje, ki jo podpisuje Naoki Hašimoto. Film, prirejen po istoimenskem romanu Ijuina Šizuke, prikazuje nenavadno prijateljstvo med osemletno deklico Sajako in starejšim gospodom po imenu Fuse. Srečata se, ko Sajako išče svojega psička Luja, ki je izginil, in najdeta prijateljstvo v žalosti ob izgubi, saj je tudi Fuse že pred leti izgubil sina.

Sreda bo rezervirana za romantično komedijo Dragi, mucka Chibi je izginila v režiji Šotara Kobajašija. Masaru in Jukiko sta poročena 44 let. Imata tri otroke, ki so si ustvarili svoja življenja. Katsu je tipičen zadržan, trmast moški iz obdobja Showa, ki doma ne počne ničesar. Jukiko se tako raje pogovarja s svojo mucko Chibijem. Vseeno nekako uživata v mirnih dneh poznega zakona, a nekega dne Jukiko hčerki Naoko pove, da razmišlja o ločitvi, njena ljubljena mucka pa izgine.

Teden japonskega filma bo v soboto, 30. oktobra, sklenila projekcija štirih kratkih stop motion animacij Takešija Jašira: Snežak Norman – Noč utrinkov, Snežak Norman – Severni sij, Mesec neprespane noči in Gon, še piše na spletni strani bežigrajskega kina.