Pod vodstvom stalne gostujoče dirigentke Jerice Bukovec bo izvedel skladbe nemških skladateljev, ob tem pa še dela treh slovenskih skladateljic Nine Šenk, Nane Forte in Tadeje Vulc.

Na spored so uvrstili Mašo za 16 glasov manj znanega nemškega skladatelja Carla Friedricha Christiana Fascha ter skladbo Adspice Domine Felixa Mendelssohna Bartholdyja, kot protiutež pa bodo v drugem delu na sporedu dela treh mednarodno uveljavljenih slovenskih skladateljic.

Med njimi bo prvo izvedbo doživela skladba To hold eternity Nine Šenk. Kot so zapisali v filharmoniji, vsaka od skladb nagovarja s samosvojim glasbenim izrazom, navdihnjenim iz preteklosti in zazrtim v prihodnost.

Zboru in dirigentki se bosta na odru pridružila instrumentalni ansambel Slovenske filharmonije ter organist Tomaž Sevšek.

Jerica Bukovec je diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo, nato je študirala zborovsko dirigiranje pri Danu-Olofu Stenlundu v Malmöju in študij nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Stockholmu, kjer je magistrirala iz zborovskega dirigiranja v razredu Andersa Ebyja. Na Švedskem je vodila sestav šestnajstih poklicnih pevcev, Komorni zbor KFUM, Stockholmski komorni in moški zbor ter Stockholmski študentski zbor. Snemala in nastopala je tudi z radijskima zboroma iz Stockholma in Berlina ter s Komornim zborom Stuttgart. Po vrnitvi v Slovenijo je bila umetniška vodja Komornega zbora Ave, sodelovala pa je tudi s Komornim zborom RTV Slovenija, Slovenskim otroškim zborom in ansamblom za sodobno glasbo MD7. Med letoma 2015 in 2021 je bila dirigentka Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani.

Leta 2009 je na tekmovanju združenja Europa Cantat za mlade zborovske dirigente v Ljubljani osvojila tretje mesto, leto pozneje se je uvrstila med tri finaliste tekmovanja Eric Ericson v Stockholmu. Na zborovskem tekmovanju v Riminiju je leta 2016 prejela nagrado za najboljšega dirigenta tekmovanja.