Foto:
Foto:
Bob Dylan
Muzikal bo uradno štartal konec oktobra. Foto: EPA
Bob Dylan
Dylana so letos pozdravili že na festivalu Roskilde na Danskem. Foto: EPA

S tonyjem nagrajena ustvarjalka, ki je nagrado prejela za gledališko predstavitev pesmi Billyja Joela, se je tokrat lotila še večje glasbene legende - Boba Dylana. Izmed bogate zakladnice več kot 500 njegovih pesmi je izbrala tiste, ki najbolje povedo zgodbo o mladem fantu ter njegovem odnosu z očetom in cirkuško artistko.

Dylan je zapel hvalospev
Muzikal The Times They Are A-Changin' je premiero dočakal že februarja v San Diegu, od septembra pa bo predstava, ki jo je pohvalil sam Dylan, na sporedu v New Yorku. "Absolutno nisem nadarjen za petje hvalospevov, a Twylin umetniški čut me je popolnoma pretresel. Njena produkcija predstave The Times They Are A-Changin' je najboljša predstavitev mojih pesmi, kar sam jih kdaj videl ali sišal na katerem koli odru. V napetosti sem bil od začetka do konca," je bil navdušen avtor, ki je v muzikalu predstavljen z največjimi uspešnicami, kot so Blowin' in the Wind, The Times They Are A-Changin', All Along The Watchtower, Like a Rolling Stone in Knockin' on Heaven's Door.

Uradno bo muzikal na Broadwayu štartal 26. oktobra, predpremiere pa se bodo vrstile že od 25. septembra. V New York se bodo za nekaj časa preselili Michael Arden, Thom Sesma in Caren Lyn Manuel, nosilci glavnih vlog v predstavi.

Dylan za mir na stari celini
Medtem ko se ti pripravljajo na nastop v gledališkem srcu New Yorka, pa Bob Dylan potuje po Evropi. Na staro celino je odpotoval službeno, saj ga je tja zanesla najnovejša turneja. Še ta teden bo 65-letni glasbenik nastopil na eni izmed plaž v San Sebastianu, na kateri naj bi se zbralo okoli 50.000 obiskovalcev.

Organizatorji dogodek že promovirajo kot enega izmed mejnikov na poti do trajnega miru, za katerega si prizadevata Španija in Baskija. Na mirovnem koncertu bo Dylan nastopil za Mikelom Laboo, ki je znan tudi kot živa legenda baskovske glasbe. S koncertom želi španska vlada dokazati, da obstajajo načini, kako v pokrajini doseči mir; Eta je po 30 letih napadov orožje položila marca letos, da bi sedla za pogajalsko mizo s Španijo. "Srečanje, na katerem so tisoči zbrani zaradi glasbe in da premagajo politične ideje, se zdi najboljši način, kako simbolizirati trenutek," je dejal španski premier Jose Luis Rodriguez Zapatero.