Bliss je nastal v času, ko se je nujno treba vprašati, kaj je umetnost in znova afirmirati njen prostor. Foto: Zavod Bunker
Bliss je nastal v času, ko se je nujno treba vprašati, kaj je umetnost in znova afirmirati njen prostor. Foto: Zavod Bunker

Premiera predstave sodi v program Dramaturgija plesa. Klinetova si v predstavi Bliss zastavlja vprašanje, zakaj sploh delamo umetnost in zakaj jo danes tako nujno potrebujemo. Kot pišejo v zavodu Bunker, je nastala v času, ko je treba nujno vprašati, kaj je umetnost in ko je treba znova afirmirati njen prostor.
V predstavi nastopajo Massimiliano Cuccaro, Leja Jurišić, Mala Kline, Vania Rovisco in Mike Winter. Prostor, kostumografija in osvetlitev so delo Petre Veber, za zvok je poskrbel Sašo Kalan, avtor glasbe v živo pa je Davor Herceg. Dramaturginja je Simona Semenič.
Hrepenenje po znanju v kontinuirani dramaturgiji
Gre za koprodukcijo zavoda Bunker Ljubljana, Španskih borcev, Zavoda EN-KNAP, Transforme, Maske in Društva Pekinpah Kink Kong. Maska je koproducent predstave v okviru programa Dramaturgija plesa oziroma kontinuirana dramaturgija, ki je nastala na podlagi analize potreb v sodobno plesni skupnosti. Izkazalo se je namreč, da si tako ustvarjalci kot producenti uprizoritvenih umetnosti želijo poglobiti znanje na področju dramaturgije plesa.

Leta 1977 rojena Mala Kline se je izobraževala v programu klasičnega baleta za ljubitelje na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Svoje plesno znanje je izpopolnjevala pri učiteljih plesa, kot so Randy Warshaw, Joe Alegado, Ivan Wolfe, Jean-Ives Ginoux, David Zambrano in Janet Panetta. Je prejemnica več nagrad, med drugim Zlate ptice, ki jo je prejela leta 2005 za svoj plesni prvenec Campo de 'Fiori', ki je nastal v produkciji Zavoda EN-KNAP in v koprodukciji Cankarjevega doma.