Rok Šinkovec, Polona Žalec, Andrej Boštjančič in Matija Krivec, ki slišijo na skupno ime Brencl banda bodo v Stari elektrarni nastopili 14. maja. Foto: Bojan Stepančič/Brencl Banda
Rok Šinkovec, Polona Žalec, Andrej Boštjančič in Matija Krivec, ki slišijo na skupno ime Brencl banda bodo v Stari elektrarni nastopili 14. maja. Foto: Bojan Stepančič/Brencl Banda
Festival slovenskega šansona
Za glasbeni del druženja v hostlu Celica bodo od 22.15 skrbeli Aleš Hadalin s skupino Petza pet, Cana in Moonlight Sky. Foto: MMC RTV SLO

Festival Godibodi se bo začel danes ob 20.15 v Stari elektrarni v Ljubljani, do 16. maja pa bo postregel z dogajanjem še v hostlu Celica in v Kinu Šiška. Koncerte bosta dopolnila fotografski ekstempore na temo koncertna fotografija, ki ga bo vodil fotograf Bojan Stepančič, in dražba unikatnih zgoščenk.
Čast odprtja torej pripada sestrskemu kvartetu, ki ob džezovski spremljavi spaja koroške ljudske pesmi z improvizacijsko glasbo. V sredo bodo v Stari elektrarni godli glasbeniki Koriandr, v četrtek John Etheridge in Chris Garrick, v petek Brencl Bande, zadnji nastop na omenjenem prizorišču pa bosta 15. maja izvedla multiinštrumentalist Jan Tomšič in zasedba Yanu & Ahimsa. Po koncertih se bo ob 22.15 druženje nadaljevalo v hostlu Celica na Metelkovi, kjer se bodo predstavile zasedbe Cana, Moonlight Sky in Aleš Hadalin s skupino Petza pet.
12. maja se obeta koncert dueta Koriander, kjer sta si vlogi ritma in melodije razdelila bobnar Rok Koritnik in kitarist Andraž Mazi. Njuno glasbeno zvrst, ki sta jo poimenovala kaotično glasbeno stanje, bo likovno dopolnil Luka Dekleva, ki bo vizualizacijo glasbe sproti prenašal na projekcijsko platno v dvorani.
Zvoki Slovenije
Festival bo 16. maja v Kinu Šiška sklenil projekt Sounds of Slovenia. Prisluhniti bo mogoče veliki družini slovenskih glasbenikov, ki so se vsak zase kalili in uveljavili v zasedbah Fake Orcestra, Katalena, Magnifico, Kisha, Elevators in druge. Ljudsko izročilo v sodobnih priredbah bodo predstavili Sergej Randželovič, Jani Hace, Robi Pikl in Primož Fleishman.
Aritmija se ozira nazaj, Vesna Zornik proti tangu
Festival, ki se predstavlja tretje leto zapored, prireja založba Celinka, na kateri so predstavitev festivalskega programa začinili tudi z nekaj novostmi. Člani zasedbe Aritmija so izdali v živo posnet koncert z lanskega festivala Godibodi, pevka skupine Katalena Vesna Zornik pa se je posvetila tangu in posnela zgoščenko Tango Apasionada. V živo bo njenemu izdelku mogoče prisluhniti 1. junija ob v centru kulture Španski borci. Trobentač Igor Matkovič in pianist Marko Črnčec sta izdala album džezovskih standardov Motion in Two Dimensions, kjer se klasični džez spaja z elektronskimi klaviaturami.