Fantje, ki so konec sedemdesetih navduševali v zasedbi The Knack. Od leve proti desni: Bruce Gary, Doug Fieger, Berton Averre in Prescott Niles. Foto:
Fantje, ki so konec sedemdesetih navduševali v zasedbi The Knack. Od leve proti desni: Bruce Gary, Doug Fieger, Berton Averre in Prescott Niles. Foto:
Kruta resničnost (Reality Bites)
My Sharona je navdušila tudi protagoniste filma Kruta resničnost (Reality Bites).

Pevec je umrl konec preteklega tedna v Los Angelesu po večletnem boju z rakom, poroča BBC. "Naša srca so strta, pogrešali te bomo, Doug," so člani zasedbe The Knack zapisali na svoji uradni strani.

Pesem Krute resničnosti
Skladba My Sharona je kraljevala na vrhu lestvice ameriških singlov leta 1979, zaradi nje pa so skupino napovedovali kot 'nove Beatle'. Skladba, ki jo je navdihnilo nekdanje dekle, ki je slišalo na ime Sharona, je doživela ponovno rojstvo leta 1994, ko so nanjo v prodajalni zaplesali junaki filma Kruta resničnost (Reality Bites) danes znanega komika Bena Stillerja. V filmu so se z napornim vsakdanjikom in prestopom v odgovorna leta ukvarjali Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo in Steve Zahn. Skladbica pa naj bi bila tudi na iPodu nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W Busha.

V Veliki Britaniji so pesem My Sharona znova začeli poslušati lani, potem ko se je pojavila v oglasu za kosmiče in dosegla celo šesto mesto na britanski lestvici.

Doug Fieger je v času , ko je bila zasedba na vrhuncu, odkrito spregovoril o čezmernem uživanju alkohola in mamil, zadnjih 25 let pa naj bi živel zdravo. Leta 2006 je bolezen vzela še enega nekdanjega člana skupine, Brucea Garyja, Berton Averre in Prescott Niles pa še vedno nastopata kot The Knack.