Skupina Zoot Woman je svojo svetovno priljubljenost dosegla z albumom Living In A Magazine. Foto: ZWR
Skupina Zoot Woman je svojo svetovno priljubljenost dosegla z albumom Living In A Magazine. Foto: ZWR

Skladba Grey Day je postala ultimativna disco punk uspešnica in Zoot Woman so bili na najboljši poti, da svoj klubski avizo prenesejo tudi na velike odre. Toda Stuart David Price ali Jacques Lu Cot iz projekta Les Rhythmes Digitales, nekajkrat ovenčan z nagrado grammy za svoje producentsko delo, se je odločil za dolgoletni premor. Premor od projekta Zoot Woman, saj je bil Stuart ves čas polno zaposlen in se je dal na razpolago številnim dobrim plačnikom – od Madonne do skupine Killers.

Zato je zadnja plošča Things Are What They Used To Be delno izgubila tisto bridko ostrino, ki je krasila predhodnika. Zoot Woman tudi tokrat nastopajo z položaja electro pop clasha, toda v zelo spremenjenem okolju, kot je bilo tisto pred šestimi leti. Danes so smernice novega novega vala reciklirale same sebe in nikakor se ne morem otresti primerjave, da današnji Zoot Woman na trenutke (We Won't Break, Blue Sea, Take You Higher) zvenijo kot pred leti naši Silence.

Kakor koli, album Things Are What They Used To Be ohranja rutino glasbenega izraza Zoot Woman, škoda le, da je njegov večinski del predvidljiv in brez razburljive ritmične dramaturgije.

Ocena: 3