Na razpisu lahko sodelujejo vsi, ki se ukvarjajo z resno glasbo in lahko sami ali ob spremljavi klavirja nastopijo s 15-minutnim koncertnim programom. Foto: Reuters
Na razpisu lahko sodelujejo vsi, ki se ukvarjajo z resno glasbo in lahko sami ali ob spremljavi klavirja nastopijo s 15-minutnim koncertnim programom. Foto: Reuters
Dunaj
Tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki bo potekalo med 8. in 14. majem na Dunaju.

Izbor slovenskega mladega glasbenika, ki bo spomladi nastopil na Dunaju, pripravlja Uredništvo za resno glasbo Televizije Slovenija 25. in 26. novembra. Slovenski izbor bo potekal v Studiu 14 Radia Slovenija, tisti, ki želijo predstaviti svoj glasbeni talent, pa se lahko prijavijo do 15. novembra.

Kdo lahko sodeluje?
K prijavi so povabljeni glasbeniki, mlajše od 19 let, torej rojeni po letu 1991. Razpis glede glasbil nima omejitev, nastopijo lahko vsi, ki se ukvarjajo z resno glasbo in lahko sami ali ob spremljavi klavirja nastopijo s 15-minutnim koncertnim programom.

Izbiranje zmagovalca v dveh delih
Izbor predstavnika RTV Slovenija za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki bo potekal v dveh delih. Prvi dan izbora, 25. novembra, bo v Studiu 14 Radia Slovenija potekal predizbor. Strokovna žirija bo med nastopajočimi v predizboru izbrala 7 finalistov, ki se bodo predstavili v finalu dan pozneje. Finalni izbor bo mogoče spremljati tudi prek malih zaslonov.

Več informacij o izboru najdete tukaj.

O najboljšem glasbeniku izbora bo presojala žirija, ki bo imela pet članov, v njej pa bodo sedeli slovenski glasbeniki in pedagogi.

Nagrajeni glasbenik maja na Dunaj
Tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2010, na katerem bo nastopil izbrani, najbolje ocenjeni glasbenik, bo potekalo med 8. in 14. majem na Dunaju. Polfinale bo potekal 8. in 9. maja na avstrijskem radiu (ORF) na Dunaju, finale, ki bo tudi slovesnost ob odprtju dunajskih slavnostnih tednov, pa 14. maja na Mestnem trgu na Dunaju.