Fotograf Igor Škafar te portrete kontinuirano, z vztrajnostjo ter neomajnim raziskovanjem novega in svežega ustvarja vse od leta 2001. V vseh teh letih je nastalo ogromno posnetkov, obsežen opus pa je na razstavi predstavljen v še zmeraj številčnem izboru.

Igor Škafar: Dulash Der DJ (2006). Foto: Cankarjev dom/Igor Škafar
Igor Škafar: Dulash Der DJ (2006). Foto: Cankarjev dom/Igor Škafar

Od fotografskega filma do digitalnega aparata
Na razstavi so na ogled tako starejše fotografije, ki so bile posnete na film, kot tudi pozneje nastale digitalne. Na razstavi bo svojevrstno prikazan tudi manjši vpogled v proces avtorjevega dela, so zapisali v Cankarjevem domu (CD).

Škafar je po ulicah Ljubljane fotografiral večinoma mlade portretirance, ki so se mu zdeli edinstveni, drugačni, zanimivi ali samosvoji. Kot lahko še preberemo v napovedi na spletni strani CD-ja, se pred obiskovalci fotografske razstave razgrne 20 let avtorjevega dela, s spremembami in razvojem tudi na področju fotografske tehnike in sloga, prav tako pa tudi 20 let zaznavanja trenutkov, ljudi in njihovih zgodb ter mesta.

Svobodni fotograf in glasbeni ustvarjalec
Leta 1975 v Ljubljani rojeni Škafar se s fotografiranjem ukvarja od leta 1997, ko se je zaposlil kot laborant v fotografskem studiu Manjana. Dve leti pozneje je začel fotografirati za Mladino, v kateri še zmeraj redno objavlja. Ob tem sodeluje tudi z drugimi različnimi mediji in agencijami. Škafar, sicer prekaljen kitarist, pod imenom Ichisan deluje tudi kot glasbeni producent in didžej.

Razstava v Mali galeriji Cankarjevega doma je na ogled od 15. decembra do 30. januarja.