Hoja po vodi, 2019, olje na platno. Foto: Igor Banfi
Hoja po vodi, 2019, olje na platno. Foto: Igor Banfi

"Vertikalne, ponekod brezoblične, ponekod pa že skoraj utelešene podobe, potujejo, izginjajo (v vodi) in se prikazujejo gledalcu, ki ga v izrazito intimnem, duhovnem občutju soočajo z njegovo lastno eksistenco, preizpraševajoč osamljenost, samoto, odtujenost, vse odtenke hrepenenja in mogočega odrešenja," so še zapisali ob postavitvi, ki je za oglede odprta od srede, na njej pa je večina od šestnajstih razstavljenih slik ustvarjena v tehniki olje na platnu.

V težkem, monotonem horizontu
Scenografija Banfijevih likovno-vizualnih pripovedi oziroma izpovedi, ki jih umetnik v izbranih platnih postavlja na ogled v KiBeli, sicer izraža specifičen genius loci Banfijevega izvornega okolja, kjer se v težkem, monotonem horizontu, sublimnem barvnem šivu, spajata ali ponekod že popolnoma zlivata zemlja in nad njo raztegajoče se nebo, še piše ob razstavi.

Igor Banfi se je rodil leta 1973 v Murski Soboti. Študiral je slikarstvo na Akademiji za Likovno umetnost v Ljubljani. Je član društva Likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Živi in dela v Ljubljani in Murski Soboti.

Razstava bo odprta do 4. aprila.