Obnovljeni most med Sevnico in Boštanjem. Foto: Občina Sevnica
Obnovljeni most med Sevnico in Boštanjem. Foto: Občina Sevnica

V času popolne zapore so izvedli več del, vendar pa zaradi previsokih temperatur ni bilo mogoče izvesti dilatacij. To bodo izvedli segmentno ob dvosmernem prometu.

V času popolne zapore je potekala izvedba hidroizolacije, zamenjava ležišč, položitev treh slojev asfalta, ureditev priključne ceste z vmesnimi otoki ter delna izvedba talne signalizacije. Za prehod pešcev in kolesarjev je omogočen prehod po novozgrajenem pločniku.

Dilatacije, prestavitve in prevezave elektro- in telekomunikacijskih vodov ter preostala zaključna dela bodo končani najpozneje na začetku avgusta, so pojasnili na direkciji.

Sprostitev popolne zapore bo izvedena v noči na soboto, tako da bo promet dvosmerno po mostu stekel v soboto dopoldne.

Prenova mostu, ob podpisu pogodbe z izvajalcem, lokalnim gradbincem Rafael, vredna skoraj 1,4 milijona evrov, je trajala od lanskega poletja. Najprej so delavci obnovili robne vence in betonske površine ter zamenjali ograjo na desni strani mostu v smeri Sevnice, nato so se lotili leve strani. V tem času je promet po mostu potekal ob delni zapori.

Obnova mostu čez Savo ni edini projekt na državni cesti Boštanj–Planina pri Sevnici v zadnjih letih. Tam so tako že pred časom obnovili nadvoz nad železniško progo Zidani Most–Dobova, nedavno pa je bila zaključena tudi gradnja nadvoza nad progo Sevnica–Trebnje z novim krožiščem in uvozom v industrijsko cono Sevnica.