Foto: BoBo/Tomo Strle
Foto: BoBo/Tomo Strle

Zagorelo naj bi v skladišču gostinskega objekta na kopališču Aqualuna, pravi Vasja Čretnik iz Term Olimia: "Zaradi hitre reakcije zaposlenih in gasilcev ni bil nihče od obiskovalcev ali zaposlenih v Termah Olimia ogrožen ali poškodovan. Tako osebju kot gasilcem je uspelo takoj omejiti požar."

Gasilci so po njegovih besedah prišli že šest minut po pozivu, kar osem enot, 83 gasilcev. "Kljub temu da je bilo na kopališču okoli 1500 obiskovalcev, je evakuacija brez večjih težav potekala normalno. Poskrbeli so za varnost vseh obiskovacev in zavarovali mesto požara. Zahvalil bi se vsem zaposlenim, še posebej pa gasilcem za res hitro in profesionalno intervencijo," je dodal.

Sorodna novica Požar v parku Aqualuna v Podčetrtku pogasili

Gasilci so ostali na požarni straži. Vzrok požara bo potrdila preiskava. Kolikšna je škoda, še ni znano.

Ker je požar hitro zajel streho, je zgledal večji, kot je bil v resnici, pravi Čretnik: "Videti je bilo morda huje, kot je dejansko bilo. Tako da termalni park Aqualuna bo, z izjemo tega gostinskega objekta, normalno deloval, ker nobeden od bazenov ali vodnih atrakcij in preostalih objektov ni bil v nobenem trenutku ogrožen in je vse ostalo nepoškodovano."

Park Aqualuna bo danes normalno obratoval.

Kopališče Aqualuna po požaru spet odprto