Proizvod, imenovan Koroška hiša, je nastajal v zamisli lastnice gostilne Pri Lipi Helene Kresnik Pažek, ki je pred desetimi leti stopila na pot gostilničarke. Dozdajšnjo bogato kulinarično ponudbo v teh dneh zaokrožujejo sobe, imenovane koroški ''štiblci'', ki so opremljeni s starinskim pohištvom, zbrano in kupljeno je po vsej Koroški, na voljo pa je 30 ležišč.
V svoji dejavnosti Koroške hiše povezujejo kulturne, etnografske, zgodovinske in naravne elemente Koroške, sodelujejo s stroko, pri sestavi hišnega jedilnika je sodeloval celo slovenski etnolog Janez Bogataj. Na mizah so vsak dan značilne koroške jedi, kot so po domačem receptu pripravljena divjačina, koroški mežerli, domača skuta in ocvirki. Za sladico ne manjkajo ajdovi štruklji z orehi, borovničevim prelivom in vaniljevim sladoledom z bučnim oljem.
Ob desetletnici delovanja je lastnica Helena Kresnik Pažek poudarila, da želi spreminjati razumevanje konkurence v regiji, saj pravi, da občinske meje ne morejo in ne smejo obstajati, zato tudi sodelujejo z drugimi turističnimi ponudniki v regiji.
Duška Lah, TV SLO
FOTO : Robert Baron
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje