Leta 2010 je Kramar podpisal aneks k najemni pogodbi za gostišče ob Bohinjskem jezeru, ki je v lasti občine in že 25-letnem najemu zakoncev Kramar, zdaj pa je podobno storil tudi za lokal v Bohinjski Bistrici. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Leta 2010 je Kramar podpisal aneks k najemni pogodbi za gostišče ob Bohinjskem jezeru, ki je v lasti občine in že 25-letnem najemu zakoncev Kramar, zdaj pa je podobno storil tudi za lokal v Bohinjski Bistrici. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Župan ženi uredil ugodne pogoje

Občinski svetniki Liste za bohinjski jutri, DeSUS-a in SDS-a so podrobnosti županovih spornih ravnanj predstavili na današnji novinarski konferenci v Bohinjski Bistrici in javno pozvali Računsko sodišče, Komisijo za preprečevanje korupcije in organe pregona, naj ukrepajo. Svetnik DeSUS-a Anton Urh je ob tem pojasnil, da so Kramarja lani že prijavili pristojnim organom, vendar brez učinkov.

Novembra lani je skupina svetnikov vložila ovadbo zoper Kramarja in podžupana Jožeta Sodjo, ker je leta 2010 podpisal aneks k najemni pogodbi za gostišče ob Bohinjskem jezeru, ki je v lasti občine in že 25-letnem najemu zakoncev Kramar. Aneks je zakoncema omogočil ne le podaljšanje najema, temveč tudi povračilo stroškov investicij vlaganj v nepremičnino in pridobitev solastniškega deleža.

"Ne glede na opozorila na občinskem svetu, na vložitev zadeve na Računskem sodišču in kazenske ovadbe Kramar še naprej izkorišča položaj župana v korist svoje žene, saj je februarja letos kar sam podpisal aneks, ki ji omogoča podaljšanje najema tudi gostinskega lokala v Bohinjski Bistrici, ki je prav tako v lasti občine," je dejal Urh.

"To gre prek vseh meja"
Kot je povedal, je v aneksu župan za svojo ženo podpisal tudi predpravico za nadaljnji najem. "To gre prek vseh meja," je prepričan Urh, ki meni, da bo treba vendarle doreči, kaj se sme delati in kaj ne. Pri tem je, kot pravi, zakon o integriteti in preprečevanju korupcije jasen.

Kramar vse očitke zavrača. "Gre za napadanje, ki nima osnove," je poudaril za STA in pojasnil, da ima žena lokal v najemu že 22 let in da v zakonu piše, da določbe ne veljajo za pogodbe, ki so bile sklenjene pred nastopom županske funkcije. "Podpisana aneksa sta uskladitvena in nikakor nista vplivala na vsebino pogodbe," je poudaril Kramar in dodal, da ima trdne argumente.

Žena plačuje enako najemnino kot drugi
Njegova žena plačuje najemnino po istem tarifnem razredu kot drugi najemniki občinskih lokalov, je zagotovil in hkrati spomnil, da je bil v preteklosti že ovaden zaradi aneksov k najemnim pogodbam, vendar je takrat tožilec ovadbo zavrgel. Tokratne poteze nekaterih svetnikov pa so po njegovem mnenju že del predvolilne kampanje in žaljive gonje proti njemu.

Jasno je, da bo na volitvah proti dolgoletnemu županu nastopil novinar Bojan Traven, ki je občanom svoj program in listo že predstavil v posebni publikaciji. Urh, ki ni povedal, ali podpira Travna za župana, je ob tem dejal, da si v Bohinju želijo sprememb. "Želim si, da Bohinj v roke prevzamejo mladi in sposobni, ki imajo voljo, vizijo in znanje," je dejal.

Župan ženi uredil ugodne pogoje