Po petih letih usklajevanj so danes podpisali gradbeno pogodbo za novo lekarno. Foto: Danijel Poslek
Po petih letih usklajevanj so danes podpisali gradbeno pogodbo za novo lekarno. Foto: Danijel Poslek
Pogodbo so podpisali Lilijana Grosek, direktorica Celjskih lekarn, Branko Kidrič, župan, in Irena Frece Sudar iz podjetja GIC gradnje. Foto: Danijel Poslek

Ob naraščajočem trendu turističnih obiskov in upoštevajoč potrebe lokalnega prebivalstva je že nekaj časa jasno, da zdajšnja lekarna v Rogaški Slatini ne zadosti vsem potrebam. Tudi zato so po petih letih usklajevanj danes podpisali gradbeno pogodbo za novo lekarno.

Lilijana Grosek, direktorica Celjskih lekarn, kamor spada rogaškoslatinska enota, pa ob tem poudarja, da bodo v novi lekarni boljših pogojev deležne tako stranke kot tamkajšnji zaposleni. "Zdaj so delavci marsikdaj tako rečeno hodili drug po drugem. Tudi za naše paciente in druge stranke je bilo velikokrat premalo prostora, zato je bila v lekarni pogosto gneča in nejevolja, ker ne mremo izvajati naše dejavnosti tako, kot bi si občani in tudi turistični gostje zaslužili," je o vzrokih za novogradnjo spregovorila Lilijana Grosek, ki še dodaja, da bo nova lekarna tudi ena izmed največjih enot tega celjskega javnega zavoda.

Skupna vrednost naložbe z upoštevanim davkom znaša 2,3 milijona evrov, gre pa za projekt javno-zasebnega partnerstva, v katerem bo zasebni partner prevzel novozgrajene poslovne prostore nad lekarno, občina, ki v projekt vlaga približno 215 tisoč evrov, pa bo bogatejša za novo garažno hišo.

"To je četrti projekt javno-zasebnega partnerstva v naši občini, zagotovo pa je lekarna z novo garažno hišo eden izmed najpomembnejših. Ta projekt pomeni novih 41 podzemnih parkirnih mest, sodobna lekarna pa pomeni neke vrste nadstandard glede na potrebe v Rogaški Slatini," je zadovoljstvo ob skorajšnjem začetku gradnje izrazil rogaškoslatinski župan Branko Kidrič. Skupno bo ob lekarni na voljo 87 parkirnih mest, ob podzemnih še več deset parkirišč na površju.

Gradnja se bo začela v ponedeljek, za dela je bilo izbrano podjetje GIC gradnje iz Rogaške Slatine, ki bo po končani gradnji tudi lastnik zgoraj omenjenega zasebnega dela naložbe. Celoten projekt naj bi bil sicer končan v enem letu.

Danijel Poslek, Radio Slovenija