Levica ni uspela s svojimi predlogi glede popoldanskega dela zdravnikov. Foto: Pixabay
Levica ni uspela s svojimi predlogi glede popoldanskega dela zdravnikov. Foto: Pixabay

Poleg tega v ZD-ju Polje ostajajo ambulante zobozdravstvenega varstva, specialistične ambulante za čeljustno ortopedijo, ambulanta za ustno higieno, patronažno varstvo in laboratorijska diagnostika. Za bolnike, ki so ostali brez izbranega osebnega zdravnika v enoti Moste - Polje ali je ta odsoten zaradi bolniškega staleža, so v ZD-ju Fužine še naprej organizirane dve akutni in kronična ambulanta. Bolnike prosijo za potrpežljivost in strpnost, so sporočili iz Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana.

Sorodna novica Mladi zdravniki ministru: So interesna skupina tudi virusi gripe, RSV, koronavirus?

V ZD-ju Ljubljana so za STA pojasnili, da so zaprtje enote podaljšali zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih zaradi respiratornih obolenj in tudi zaradi covida-19, ne pa zato, ker bi prišlo do dodatnih odpovedi zaposlenih.

Zaradi nepredvidenih dogodkov in večjega števila bolniških odsotnosti zaposlenih so sicer bolnike iz ambulant ZD Polje začasno preusmerili v ZD Fužine 29. novembra.

Naročanje po telefonu in e-pošti

Sporočajo tudi, da bolniki lahko za naročanje po telefonu pokličejo na telefonsko številko svojega izbranega osebnega zdravnika. Če je ta odsoten, bo klic preko telefonske centrale preusmerjen v triažno ambulanto. Dodatne informacije so na voljo na telefonski centrali ZD Polje (01) 58 64 900 in triažni telefonski številki (01) 58 64 950.

Za naročanje po elektronski pošti lahko pacienti pišejo na dozdajšnje elektronske naslove za naročanje pri svojem izbranem osebnem zdravniku. Če je ta odsoten, bodo sporočila v samodejnem odgovoru preusmerjena na skupni elektronski naslov za naročanje, ki je narocanje.zvo.polje@zd-lj.si.

Naročanje na obravnavo v ZD Fužine, kamor so začasno preusmerjene ambulante ZD Polje razen že omenjenih izjem, bo mogoče tudi osebno v sprejemni pisarni zdravstvenega varstva odraslih od ponedeljka do četrtka med 7. in 19. uro ter v petek med 7. in 13. uro. Za informacije v ZD Fužine lahko bolniki pokličejo na telefonsko številko (01) 54 72 800. Zaradi lažje organizacije dela priporočajo naročanje po telefonu ali po elektronski pošti. Odgovor na poslano elektronsko pošto bodo pacienti v skladu s triažnim postopkom in ugotovljeno stopnjo nujnosti prejeli najpozneje v petih delovnih dneh.

V primeru življenjske ogroženosti naj pacienti pokličejo 112, so še navedli v ZD-ju Ljubljana.
Kot so zagotovili, bodo morebitne dodatne spremembe pravočasno objavili na svoji spletni strani.