Žalna seja v spomin na Anito Ogulin. Foto: BoBo
Žalna seja v spomin na Anito Ogulin. Foto: BoBo

V soboto pa se bodo na pokopališču Polje v Ljubljani od nje poslovili z vojaškimi častmi, saj je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge.

Mestni avtobusi bodo v soboto od parkirišča P+R Studenec na Zaloški cesti in parkirišča pri Zdravstvenem domu Polje vozili od 9. ure in po končani pogrebni slovesnosti, ki se bo začela ob 11. uri. Za organizacijo posebnega prevoza so se odločili, ker pričakujejo, da se bo od Ogulin želelo posloviti veliko ljudi, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Pokojna Anita Ogulin je bila odlikovana z zlatim redom za zasluge, po katerem ji pripada pogreb z vojaškimi častmi, s čimer so se svojci strinjali, so pojasnili na Uradu vlade za komuniciranje. Dodali so, da bo ob odprtju mrliške vežice Garda Slovenske vojske položila venec v imenu Republike Slovenije. Pol ure pred začetkom pogreba se bo pred vhod v mrliško vežico postavila častna straža pripadnikov garde, ki bo na slovesnosti izstrelila tri salve.

Humanitarka in dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin se je v 73. letu starosti poslovila v torek, po težki bolezni. Življenje je posvetila humanitarnemu delu, za kar je prejela tudi številna priznanja. S svojim delom, trudom in zavzetostjo je več kot 40 let dejavno reševala stiske otrok, mladostnikov in družin po Sloveniji, so ob slovesu zapisali na ZPM-ju Ljubljana Moste-Polje.