Avtomobilov ne sme nihče premakniti. Foto: Cirila Sever
Avtomobilov ne sme nihče premakniti. Foto: Cirila Sever

V občini Razkrižje so že nekaj mesecev štirje zapuščeni avtomobili. "Ta avtomobil je zdaj na tem urejenem parkirnem prostoru, namenjenem za turiste, in ta avtomobil že od aprila stoji tukaj," pojasnjuje župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič.

Občina si želi, da bi jih pristojni odstranili, saj so v napoto, obenem pa kazijo podobo kraja. A to očitno ni enostavno. "Policija meni govori, da ko oni enkrat aretirajo tega človeka, ki je vozil begunce, njega ne smejo več pustiti, da bi avtomobil premikal, niti oni več ne smejo v avtomobil, da bi ga premikali," pojasnjuje Ivanušič.

Policija v postopkih z vozilom, ki ni last osumljenca, o tem poskuša obvestiti lastnika. Ti pa se vozilu, zlasti če je manjše vrednosti, nemalokrat raje odrečejo. Očitno pa gre tudi za vrzel v zakonodaji, zato je policija podala pobudo za spremembo odstavka, ki določa, v katerih primerih se lahko storilcu odvzame vozilo, ki ni njegova last.

Predlog je v medresorskem usklajevanju, so sporočili z notranjega ministrstva. Na murskosoboški policijski upravi pa so pojasnili, da v dogovoru z županom Razkrižja dejavno rešujejo problematiko.

Na Razkrižju težave z avtomobili tihotapcev