Boškovićeva je prepričana, da se je zamerila lokalni koprski politiki. Foto: MMC RTV SLO
Boškovićeva je prepričana, da se je zamerila lokalni koprski politiki. Foto: MMC RTV SLO

Anonimni prijavitelji, ki so se podpisali s "kolegi notarji", so v pismu navajali, da je Boškovićeva 21. decembra 2012 pogodbo o odsvojitvi poslovnega deleža nekega podjetja sestavila tako, da je v drugi člen pogodbe vstavila novo besedilo brez vednosti ene izmed pogodbenih strank.

"Resnica na koncu vedno zmaga, čeprav sem v tem primeru morala nanjo čakati dve leti. Še vedno sem prepričana, da tako za prijavo notarski zbornici kot za kazensko ovadbo niso stali "kolegi notarji", kot je bila podpisana anonimka, pač pa politični nasprotniki, ki so mi med vrsticami že vnaprej napovedali, da bom imela težave, če se bom spustila v župansko tekmo," je ugoden razplet na zbornici za TV Slovenija komentirala Boškovićeva.

V septembru 2014, tik pred lokalnimi volitvami, na katerih je notarka Polka Bošković kandidirala za županjo Kopra, so namreč neznani ovaditelji "kolegi notarji" zoper Boškovićevo vložili tudi kazensko ovadbo zaradi ponarejanja uradne listine. Po sedmih mesecih kriminalistične preiskave so organi pregona ovadbo zoper njo zavrgli.

Nedolžnost je pokazal tudi poligraf
Boškovićeva je ves čas zatrjevala, da kaznivega dejanja, ki so ji ga neznani ovaditelji očitali, ni storila. Privolila je celo v poligrafski test in ga uspešno prestala. Pozneje je povedala, da je z argumenti in listinami dokazala, da kaznivega dejanja ni storila ona, pač pa očitno nekdo izmed zaposlenih v njeni pisarni, saj da se je izkazalo, da za dogodek niti vedela ni.

"Dali so mi vedeti, kaj me čaka, če si bom upala kandidirati"
Boškovićeva je bila že takrat prepričana, da se za prijavo zbornici in ovadbo ne skrivajo notarji, ki pošiljajo sporočila z elektronskega naslova "očistimo notarske vrste", pač pa ju je takoj povezala s predvolilnim bojem. Da je šlo izključno za "umazane igrice, ki so del koprske politične folklore", meni še danes.

"Od ljudi iz županovega kroga mi je bilo jasno povedano, kaj me čaka, če si bom upala kandidirati. Marsikateri Koprčan je že pred mano utrpel posledice, ker si je upal izraziti svoje mnenje in stališče, ki ni sledilo politiki delovanja aktualne občinske oblasti," je ozadja ovadbe takrat razkrivala Boškovićeva.