Foto: BoBo
Foto: BoBo

V občini Škofljica si namreč že dlje časa želijo, da bi država zdajšnjo zelo prometno cesto Ljubljana–Kočevje z obvoznico speljala mimo središča Škofljice. Posebej zato, ker država na železniški progi Ljubljana–Ivančna Gorica načrtuje gradnjo drugega tira, s čimer bi bila ukinjena zdajšnja Cesta ob Barju, ki teče tik ob železniški progi in je za del kraja zelo pomembna.

Kje natančno bo potekala, je sicer po besedah ministra še prezgodaj govoriti, "bistveno pa je, da delamo korake naprej". Župan Škofljice Ivan Jordan je z zagotovilom ministra zadovoljen. Kot je dejal, mu je Vrtovec dal zavezo, da drugega tira brez obvoznice ne bo.

Glede tretjega pasu ceste Ljubljana–Kočevje, ki ga država načrtuje v okviru gradnje 3a razvojne osi na odseku Pijava Gorica–Turjak, je Vrtovec ponovil, da bo gradnja stekla že letos, trenutno pa je v pripravi javni razpis. V okviru projekta je za naselje Gradišče predvideno tudi krožišče, kar bo skupaj s tretjim pasom povečalo pretočnost in prometno varnost, je dejal.