Marko Pilić si je po neprekinjenem težkem delu konec tedna privoščil kratek oddih na morju, v ponedeljek, ko se je spet vrnil na teren, pa ga je pričakal nenavaden prizor. Bager ni bil na istem mestu, kjer ga je pustil, bil je vidno uničen. Po podatkih njegove aplikacije je njegov bager neznani storilec uporabljal okoli 20 ur.

Obrtniku, ki je nesebično pomagal pri sanaciji, poškodovali bager

"To je bilo zelo boleče. /.../ Sploh, ker je bilo rojstnodnevno darilo in ker rad pomagam, vidim nasmejane ljudi," je dejal in dodal, da je bilo vse skupaj zelo boleče predvsem za njegove starše: "Starše je najbolj zabolelo, ker sta celo življenje delala, da sta lahko sinu, ki je bil prvič na bagru pri osmih letih, omogočila to 10 let pozneje. Uresničila sta mi željo ..."

Marko neprestano pomaga ljudem, prizadetim v poplavah, ne da bi za to zahteval kakršno koli plačilo. "Ponujal sem mu denar, pa ga noče vzeti. Utrujen je ... Jaz pravim: 'Kapo dol takšnemu človeku,'" je v prispevku v začetku meseca Markovo prizadevnost opisal Simon Grašič.

Kljub bridki izkušnji Marko ni obupal in je še vedno v polni meri prisoten na poplavljenih območjih. "Zagnani smo, moči nam ne bo zmanjkalo," obljublja.

Nad samim dejanjem storilca, ki za zdaj še ni znan, so bili po Markovih besedah začudeni tudi policisti, zato poziva vse svoje kolege in tudi lastnike prizadetih nepremičnin, naj bodo še bolj pozorni na morebitne nepridiprave.