"Neresnična je trditev, da je Milan Mandarić kriv za usodo, ki je doletela FC Koper in, da je NZS odvzeta licenco klubu po zaslugi Mandarićevega vpliva na vodstvo NZS." Foto: www.alesfevzer.com

V intervjuju za spletni portal MMC RTVSLO je koprski župan Boris Popovič izrekel veliko neresnic, obtožb in grobih žalitev na račun Milana Mandarića, za katere ni navedel nobenih argumentov niti dokazil.

Neresnična, zelo žaljiva in z ničemer podkrepljena je trditev, da je Milan Mandarić ogoljufal FC Koper kot tudi številne druge ljudi. Nihče v Sloveniji nima nobenih terjatev do Milana Mandarića, on ni nikomur nič dolžan. Resnica je ravno obratna, Milan Mandarić je številnim posodil denar in jim pomagal v stiski, ali pri uresničevanju poslovnih načrtov, med drugim tudi Borisu Popoviču, ki mu sposojenega denarja nikoli ni vrnil, zaradi česar je bil Mandarić prisiljen terjati denar prek sodišča.

Neresnična je trditev, da je Milan Mandarić kriv za usodo, ki je doletela FC Koper in, da je NZS odvzeta licenco klubu po zaslugi Mandarićevega vpliva na vodstvo NZS. To ne drži, saj je bila licenca FC Koper odvzeta zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev, za slabo stanje v klubu in v obalnem nogometu pa je izključni krivec župan Kopra Boris Popovič in njegovo vmešavanja v delo športnih delavcev. NZS je v primeru FC Koper pokazala veliko volje in želje, da zaščiti nogomet v Kopru, tako je mladinski pogon pustila v prvi ligi, čeprav bi moral, skupaj s članskim moštvom končati v četrti. Kljub temu pa so mladinci kmalu zatem, zaradi slabega vodenja kluba, za katerim so stali župan Popovič in njegovi sodelavci, prvič v zgodovini izpadli iz prve lige.

Prav tako ne držijo navedbe v intervjuju, da je Milan Mandarić zapustil FC Koper samovoljno, ker ni dosegel nobenih uspehov in, ker mu ni uspelo prodati nogometašev. Milan Mandarić je iz kluba odšel zaradi pritiskov, ki jih je na vodstvo in na klub izvajal župan Boris Popović in zaradi nevzdržnih pogojev za delo, ki so se dokončno zaostrili, ko je odklonil županovo zahtevo, da odpusti trenerja Vlada Badžima, zaradi njegove priljubljenosti med navijači. V casu ko je Mandarić vodil FC Koper je bil ta dvakratni zmagovalec v državnem pokalu, ob Mandarićevem odhodu pa je bil 1. na lestvici v državnem prvenstvu.

Neresnična in nesmiselna je trditev, da dolg FC Koper do Milana Mandarića niti ni obstajal, da pa ga je klub kljub temu odplačeval. Dolg do Mandarića je bil še kako realen in legalen, sporen pa je bil način, kako so se tega dolga skušali znebiti v upravi koprskega kluba, prek namišljenih terjatev do slamnatega podjetja z Marshalovih otokov. To zadevo še vedno preiskujejo kriminalisti.

Nikakor ne drži trditev, da je Milan Mandarić kupil zemljišče ob Klifu zato, da bi nagajal občini. Nakup zemljišča je bila poslovna odločitev, ki jo je Milanu Mandariću svetoval njegov tedanji pravni svetovalec odvetnik Franci Matoz, in mu jo je priporočal kot dobro poslovno odločitev.

Trditve v intervjuju, ki jih je na račun Milana Mandarića izrekel župan Boris Popovič so neresnične in zavajajoče, s čimer se v javnosti očitno poskusa ustvariti vtis, da je za polom koprskega nogometa in za številne slabe reči, ki se dogajajo v občini Koper kriv Milan Mandarić in ne župan Boris Popovič.