Rezultati ankete sveta vrtca so potrdili navedbe iz anonimnega pisma, v katerem je med drugim navedeno, da so razmere v vrtcu katastrofalne. Foto: MMC RTV SLO
Rezultati ankete sveta vrtca so potrdili navedbe iz anonimnega pisma, v katerem je med drugim navedeno, da so razmere v vrtcu katastrofalne. Foto: MMC RTV SLO

"Dejstvo je, da se mi junija izteče mandat in so stvari, ki se dogajajo v času po zamenjavi lokalne oblasti, po mojem mnenju zgolj želja določenih ljudi, da se ravnatelj vrtca zamenja," je dejala Drofenikova, ki vrtec vodi že 20 let.

Glede očitanega domnevnega psihičnega in fizičnega nasilja, ki naj bi ga strokovne delavke izvajale nad otroki, je pojasnila, da vodje enot o teh morebitnih kršitvah ne vedo nič in da je o tem tudi nihče ni nikoli obvestil. Osebno pa nasilja ni zaznala, je dejala.

Ne dovoli vmešavanja političnih interesov
Prav tako je zavrnila očitek o nepravilnostih pri plačilu prehrane delavcem. O domnevnem mobingu pa pravi, da se do vseh zaposlenih obnaša korektno in enako, je pa res, pravi, da zahteva, da izpolnjujejo svoje naloge, in ne dovoli, da se njihovi politični interesi vmešavajo v delo.

"Do izteka mandata bom poskrbela za to, da bo delo v vrtcu še naprej potekalo strokovno in da bo na prvem mestu skrb za otroke, in ne politični interesi posameznikov," je še dodala Drofenikova. Poleg tega je napovedala prijavo zoper nezakonito ravnanje sveta vrtca, saj meni, da so ji bile ves čas kršene pravice.

Pred kratkim so glede vrtca v javnost prišle informacije, da so razmere v vrtcu zelo slabe. Poleg fizičnega nasilja nad otroki naj bi prihajalo tudi do mobinga nad zaposlenimi. Svet vrtca je zato prejšnji teden na inšpektorat za šolstvo in šport ter na inšpektorat za delo podal prijavo zoper Drofenikovo zaradi ugotovljenih nepravilnosti. Prav tako je Drofenikovo pozval k odstopu, ki pa ga ravnateljica zavrača.