Pogled na gradbišče. Foto: mtb.si
Pogled na gradbišče. Foto: mtb.si

V Šempetru so lani v okviru prve faze gradnje športnega parka zgradili nogometno igrišče in poligon za gorske kolesarje. V drugi fazi nastajajo zaletna steza in grbine, na katerih bodo lahko vadili gorski kolesarji.

Za grbine je sto tovornjakov navozilo kar 1.500 kubičnih metrov zemlje, navdušeno pove Dean Frank, član kolesarskega društva DEŠ FLEŠ, ki si je več let prizadevalo za gradnjo poligona, in pojasni: "Novi del, ki se gradi, bo namenjen izključno resni športni aktivnosti in upam, da bomo s tem pridobili veliko mladine v naše kolesarsko društvo."

Gradnjo poligona, v katerega so vložili 150.000 evrov, naj bi končali prihodnji mesec, je napovedal župan Milan Turk: "Na poligonu bomo zgradili še zaletno rampo. To je kar zanimiv objekt, kar malo strašljiv je na pogled. Omogočal bo izvajanje tudi najbolj zapletenih dejavnosti."

Ker bi radi v športni park umestili še dodatna igrišča za druge športne zvrsti, so se prijavili na razpis Fundacije za šport, je dodal župan: "Če bomo tam uspešni, je mogoče, da bomo zgradili dve igrišči za odbojko na mivki in uredili še druge stvari. Postopoma, glede na sredstva, ki jih imamo na razpolago, bomo park širili. Nujno se nam zdi zgraditi spremne objekte, torej slačilnice, manjša skladišča, pa tudi gostinski objekt."

Spremljajoči objekti so potrebni, ne samo zaradi športnikov in mladine, ki bo tam trenirala, temveč tudi zaradi organizacije različnih tekmovanj.