Tolmin z okolico omogoča številna počitniška doživetja. Foto: BoBo
Tolmin z okolico omogoča številna počitniška doživetja. Foto: BoBo

Družinsko sicer delujejo na področju industrije in gradbeništva, a je pred tremi tedni z 51 odstotki v družbo Viago, ki je lastnica tolminskega hotela, vstopila sama kot fizična oseba. Drugi družbenik vsaj do konca novembra ostaja Slavko Mikolič, ki se je pri vodenju hotela v zadnjih letih spopadal s precej težavami.

Škobernetova zdaj napoveduje odprtje in postopno obnovo. Turizem je bil moja dolgoletna želja, pripoveduje Dijana Škoberne. "V roku 14 dni nameravamo hotel odpreti, pripravili bomo manjšo prireditev. Dolgoročno pa imamo namen osvežiti, nadgraditi kakovost oddajanja sob. Vendarle ima hotel kot edini hotel v Tolminu 105 postelj," pravi Škobernetova.

Višine vložka ne želi razkrivati, obljublja pa postopne večje naložbe. Želi si, da bi hotel ponovno postal središče družabnega življenja, povezave z mestnim trgom in da bi tudi domačini prepoznali prednosti, kot so denimo pivske terme. "Moram reči, da jih uspešno obiskujejo zlasti gostje iz Avstrije, saj so namreč znane, da se z njimi lahko lajša oz. zdravi težave luskavice. Tem pivskim termam so že dodane tudi savne in veliko veliko novih svežih idej imamo za same druge dejavnosti," še dodaja.

Rezervacije že prihajajo
Trenutno ekipa šteje osem zaposlenih, v sezoni jih bo vsaj 12, rezervacije namreč že prihajajo. "V času festivala Metal Days so praktično skoraj vse prenočitvene kapacitete že polne, sicer pa imamo tudi za preostalo poletno sezono že precej rezervacij," našteva. Zaveda se, da bo treba popraviti slabo bonitetno oceno družbe Viago, s čimer pa ima, kot pravi Škobernetova, dovolj izkušenj. To je namreč že deveto podjetje, ki ga postavlja na noge.