Občina Ivančna Gorica in družba Eltec Petrol, d. o. o., sta podpisali pogodbo o energetski sanaciji javne razsvetljave v občini, vredno dobrih 430.000 evrov. Foto:
Občina Ivančna Gorica in družba Eltec Petrol, d. o. o., sta podpisali pogodbo o energetski sanaciji javne razsvetljave v občini, vredno dobrih 430.000 evrov. Foto:

Pogodbo o prenovi sta podpisala župan Dušan Strnad in izvršna direktorica podjetja Eltec Petrol, d. o. o., Blaženka Pospiš Perpar.

Po besedah Mateja Šteha, tiskovnega predstavnika občine, je občina Ivančna Gorica kot najugodnejšega ponudnika za prenovo javne razsvetljave izbrala podjetje Eltec Petrol z Bleda, ki bo do 31. avgusta letos celotno javno razsvetljavo v občini prenovilo s sodobnimi in energetsko visoko učinkovitimi svetili. Pogodbena dela zajemajo tudi vodenje javne razsvetljave, kar bo omogočalo tako daljinsko kontrolo kot tudi daljinsko vodenje prižiganja in ugašanja svetil. Vrednost naložbe znaša dobrih 438 tisoč evrov.
Župan Strnad je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, da bo občina v kratkem izvedla celovito prenovo razsvetljave. S tem bo ne le prihranila pri stroških porabe električne energije, ampak dosegla tudi do okolja prijaznejši vpliv. Strnad je poudaril, da imajo na občini pozitivne izkušnje z izbranim podjetjem, saj so v zadnjih letih v sodelovanju z njim uspešno izvedli že več projektov.
Rok izvedbe je zelo kratek, saj je občina vezana tudi na pogoje razpisa družbe Petrol, na katerem je pridobila del sredstev za sofinanciranje energetske sanacije javne razsvetljave. Z izpeljavo omenjene naložbe bo občina izpolnila zakonska določila s področja omejitve svetlobnega onesnaževanja in cilje lokalnega energetskega koncepta.