Števila žrtev še niso uradni potrdili. Foto: Reuters
Števila žrtev še niso uradni potrdili. Foto: Reuters

Nesreča se je zgodila blizu območja Jošimat v indijski zvezni državi Utarahand, kjer je narasla voda poškodovala jez, odnesla pa je tudi mostove in ceste, so sporočile pristojne oblasti.

"Prišlo je zelo hitro in ni bilo časa, da bi kogar koli obvestili," je za Reuters povedal Sandžadž Sing Rana, ki živi v bližini doline. "Mislil sem, da bo odneslo še nas," je dodal.

Od 100 do 150 umrlih

Predstavnik oblasti omenjene zvezne države Om Prakaš je za televizijo CNN-News18 povedal, da so našli trupli dveh delavcev na jezu, pogrešajo pa kar 150 delavcev. Kot poroča BBC, jim je nekaj delavcev uspelo rešiti.

Za agencijo Reuters je dejal, da števila žrtev še niso uradni potrdili, da pa se bojijo, da je umrlo od 100 in 150 delavcev. V več okrožjih na severu Indije so objavili opozorila pred poplavami.

Notranji minister zvezne države Amit Šah je sporočil, da poplavljata reki Rišiganga in Alakananda.

Na posnetkih krajevnega prebivalstva je videti, kako so narasli vodotoki prebili jez in odnesli vse, kar je bilo na njihovi poti.

Reševalna ekipa sodeluje pri evakuaciji prebivalcev in skuša vstopiti v predor, v katerem je ostalo ujetih nekaj ljudi.

Gladina vode upada

Premier zvezne države Trivendra Sing Ravat je na Twitterju sporočil, da je tok reke Alakananda od kraja Nandprajag ponovno normalen. Gladina vode je meter nad običajno, a upada. Sosednja zvezna država Utar Pradeš je za nekaj območij ob vodotokih izdala opozorilo nevarnosti poplav.

V zvezni državi Utarahand v Himalaji pogosto prihaja do poplav in zemeljskih plazov. Junija 2013 so uničujoče poplave po rekordnem dežju zahtevale skoraj 6000 življenj, poroča Reuters.