Olimpija upa na popolnoma drugačno predstavo kot na prvi tekmi. Foto: EPA
Olimpija upa na popolnoma drugačno predstavo kot na prvi tekmi. Foto: EPA

Ljubljančani se na prvi tekmi na Azorih niso izkazali, saj v 90 minutah niso sprožili niti enega strela v okvir šeste ekipe portugalskega prvenstva v prejšnji sezoni. Gostitelji so prevladovali vso tekmo. Razmerje v strelih je bilo 11:0, v okvir vrat 4:0. Portugalci so imeli 66 odstotkov časa žogo v svoji posesti.

Olimpiji se na povratni tekmi obeta lažje delo, saj je Santa Clara zaradi izbruha covida-19 v ekipi v Ljubljano pripotovala zgolj s 14 nogometaši.

Brezplačno testiranje

Tri ure pred začetkom tekme se bo pred stadionom na dveh točkah začelo brezplačno testiranje za obiskovalce. Prva točka bo pred vhodom BC, druga pa pri dvorani.

"Tekmo moramo začeti pogumneje, bolj ofenzivno. Več moramo poskušati igrati kot na Azorskih otokih. Tam smo se samodejno povlekli nazaj in nasprotniku prepustili žogo. V Stožicah mora biti drugače. Več si moramo upati in stopiti višje na igrišču," je tekmo napovedal vezist Nik Kapun.

Olimpijo v primeru uspeha čaka dvoboj z zmagovalcem obračuna Soči – Partizan. Olimpija bi prvo tekmo 19. avgusta igrala doma. Povratna tekma bo 26. avgusta.

KONFERENČNA LIGA
3. PREDKROG, povratna tekma

Četrtek ob 20.00:
OLIMPIJA - SANTA CLARA (POR) (izid prve tekme - 0:2)

Verjetna postava Olimpije
Olimpija: Vidmar, Boakye, Delamea Mlinar, Crnomarković, Pavlović, Kapun, Tomić, Nukić, Elšnik, Aldair, Tall.

Sodnik: Ali Palabiyik (Turčija)