Režijo 25. dela franšize je prevzel Cary Joji Fukunaga, ki se je do zdaj proslavil predvsem s prvo sezono Pravega detektiva in miniserijo Maniac. Foto: Kolosej
Režijo 25. dela franšize je prevzel Cary Joji Fukunaga, ki se je do zdaj proslavil predvsem s prvo sezono Pravega detektiva in miniserijo Maniac. Foto: Kolosej

Novico sta na uradnem Twitterju filma napovedala filmska studia Universal in MGM.

Na uradnem računu filma so še zapisali, da se bodo po rdeči preprogi sprehodili igralec Daniel Craig, producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli ter režiser Cary Joji Fukunaga, poročajo tuje tiskovne agencije. V slovenske kinematografe naj bi film po navedbah spletne strani imdb.com prišel 30. septembra.

Premiera nove bondijade je bila večkrat preložena
Producenti so sprva preložili premiero z oktobra 2019 na februar 2020, nato pa prikazovanje prestavili še večkrat. Nazadnje je bila premiera napovedana za 2. april, nato pa so v studiu MGM kot novi datum napovedali 8. oktober. Novi James Bond je le en od številnih filmov, katerih premiere so studii zaradi epidemije premaknili.

Sorodna novica Z novim napovednikom se Bond vrača na glavni tir

Prvemu zamiku premiere filma je botrovala zamenjava režiserja Dannyja Boylea s Fukunago, zaradi česar je bila premiera filma z oktobra 2019 preložena na februar 2020, nato so jo preložili še za dva meseca zaradi dodelave scenarija. Po lanskem izbruhu novega koronavirusa pa so producenti premiero z aprila preložili na 12. november ter nato še enkrat na 2. april 2021.

Na začetku septembra so ustvarjalci filma objavili drugi napovednik za film Ni čas za smrt, v četrtek pa je bil objavljen videospot za naslovno pesem No Time To Die, ki jo izvaja Billie Eilish, eno največjih imen sodobne popkulture.

Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika
Film se začne z Bondom v času, ko se je umaknil iz aktivne službe in uživa zasluženi počitek na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga stari prijatelj iz Cie Felix Leiter prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika pa se izkaže za veliko bolj tvegano, kot so pričakovali: agenta njenega veličanstva vodi na sled skrivnostnega zlikovca, ki je oborožen z nevarno novo tehnologijo.

Film je režiral Cary Joji Fukunaga, prvi Američan, ki režira film o Bondu, skrivnem agentu s šifro 007 in z martinijem v roki. Scenarij so poleg režiserja napisali Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns in Phoebe Waller-Bridge. Fukunaga je najbolj znan po režiji prve sezone serije Pravi detektiv, ki je na male zaslone prišla v letu 2014 in za katero si je prislužil emmyja, in po režiji vojnega filma v Netflixovi produkciji Beasts of No Nation (2015).

V filmu se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright. Prvič pa se bodo v bondijadi pojavili Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen.

Film so snemali v Italiji, Londonu in na Jamajki, za krajši čas pa se je produkcija preselila tudi na Norveško. Bondova vrnitev na Jamajko je svojevrsten hommage: prav tam so namreč posneli prvi del franšize, Dr. No (1962), pozneje pa še Živi in pusti umreti (1973).