Radovan Karanović se je v soboto zelo razveselil vrnitve gledalcev v Ljudski vrt. Zbralo se jih je 3500. Foto: www.alesfevzer.com
Radovan Karanović se je v soboto zelo razveselil vrnitve gledalcev v Ljudski vrt. Zbralo se jih je 3500. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so po porazu proti Olimpiji v Stožicah (1:0) prejšnji teden premagali Kalcer Radomlje (1:4) in Tabor Sežano (2:0), ekipi iz spodnjega dela lestvice. Obračun v Kopru bo nov preizkus za Radovana Karanovića, da se veseli tudi pomembnega uspeha na največjih tekmah, potem ko je v Ljubljani in konec novembra v Murski Soboti (3:1) ostal praznih rok. Z zmago bi Primorcem 12 krogov pred koncem prvenstva pobegnil na šest točk.

Koper je 1. novembra v Ljudskem vrtu doživel sploh edini gostujoči poraz (2:0), v gosteh je s 25 osvojenimi točkami z naskokom najuspešnejši klub. Precej slabše mu gre na domačih tekmah, saj je na svojem stadionu doživel že štiri poraze, zadnjega prejšnjo nedeljo proti Domžalam (0:2).

Sorodna novica Prtajin s spretno potezo rešil točko za Olimpijo

Pred tremi dnevi je teden derbijev odprl s točko pri Olimpiji (2:2), zdaj ga čaka Maribor, nato pa še spopad s primorskimi sosedi v Sežani. Po privlačni tekmi v Stožicah je trener Zoran Zeljković objokoval izgubljeni dve točki, saj je Koper vodil do 84. minute.

Ivan Prtajin je z izenačujočim zadetkom kaznoval neodločnost Maja Mittendorferja in Aleksandra Rajčevića, ki je predtem nazadnje igral 6. novembra. Na zelenico je moral zaradi poškodbe gležnja Žana Žužka.

Pred Zoranom Zeljkovićem je ena izmed najpomembnejših tekem v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Pred Zoranom Zeljkovićem je ena izmed najpomembnejših tekem v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Guberac: Maribor ekipa z največ kakovosti v ligi

"Ne morem biti zadovoljen s točko. Imam občutek, da smo si zaslužili več, v polju smo pokazali malo več in bili boljši v kombinatoriki. Olimpije ni lahko prebiti. Drugi zadetek smo dosegli z igralcem manj (Žužek je bil zunaj igrišča, op. a.) in v tisti akciji smo zelo dobro odigrali," je dejal Željković, ki po pokalnem slavju konec oktobra (0:1) s svojimi varovanci ni bil daleč od tretje zmage v tej sezoni nad Olimpijo v Ljubljani.

Podobno je razmišljal Ivica Guberac: "Na igrišču smo čutili, da smo boljši in da lahko zmagamo. Ni nam uspelo, a nič za to. Znova smo pokazali značaj in to, da smo čvrsta ekipa."

Kapetan Kopra je optimist pred gostovanjem Štajercev na Obali: "Tudi Maribor se da premagati. Po mojem mnenju je ekipa z največ kakovosti v ligi, a v četrtek ne bomo nastopili z belo zastavo in jih preveč spoštovali. Na vsaki tekmi hočemo zmagati."

Še drugo tekmo zapored bo zaradi rdečega kartona proti Domžalam izpustil pomemben člen vezne vrste Ivan Borna Jelić Balta, vrača pa se branilec Ivan Novoselec. S hitrimi napadalci, med katerimi se je proti Olimpiji najbolj izkazal Bede Osuji, bodo znova nevarni predvsem iz protinapadov.

Karanović želi odpraviti padce zbranosti

Tudi Mariborčani nabrušeni pričakujejo četrtkovo tekmo, ki se bo začela ob 17.30. Ob zmagi nad Sežančani so se zelo razveselili vrnitve navijačev na tribune in 11. tekme brez prejetega zadetka v 23 krogih.

"Nedvomno prinaša uspešna sobotna predstava dodaten zagon in dodatno motivacijo. Čutili smo tisti duh Ljudskega vrta, ki je že od nekdaj zaščitni znak. Prisotna je bila prava energija, in lahko le rečem, naj samo traja. S tem, da Taboru nismo dovolili resnejših priložnosti, smo pokazali zrelost. Drži pa, da še vedno imamo med tekmo določena obdobja, ko pride do padca zbranosti. To želimo odpraviti," je povedal Karanović.

Sorodna novica Vijoličasti bojevnik Mudrinski zrežiral novo zmago Maribora

Mudrinski ne razmišlja o svojih številkah, le o ekipnih

Ob zadnjem merjenju moči pred štirimi meseci v Mariboru je oba zadetka za zmago nad Koprom dosegel Ognjen Mudrinski. Srbski napadalec je po dvakrat zatresel mrežo tudi na zadnjih dveh tekmah. Pred dvobojem proti Taboru je prejel nagrado vijol'čni bojevnik.

"Vsekakor me priznanje navdušuje. Seveda nisem edini, ki bi si zaslužil to nagrado, zato sem zelo vesel, da sem pridobil zaupanje navijačev. Res sem srečen tukaj, v Mariboru se prijetno počutim. Z zadetki se ne obremenjujem, posamični dosežki niso v ospredju. Vsakič, ko pridem na igrišče, želim prispevati svoj delež za ekipo," je dejal "Mudri", ki z 11 goli diha za ovratnik najboljšemu strelu lige Maksu Barišiću. Ta je zbral zadetek več.

Hvali ga tudi Karanović: "Ne samo zaradi golov, Mudrinski na splošno veliko pomeni za moštvo. Lahko si le želim, da mu bo ta vloga prinesla še dodaten motiv, da celotno pomlad odigra v podobnem slogu."

Na prvem obračunu Kopra in Maribora na Bonifiki v tej sezoni je bilo 21. avgusta prav tako 2:0 za gostitelje, tedaj za kanarčke.

25-letni Zadrčan Ivan Prtajin je januarja v Olimpijo prišel iz Schaffhausna, v dresu katerega je bil v zadnjem letu in pol med najboljšimi strelci švicarske druge lige.  Foto: www.alesfevzer.com
25-letni Zadrčan Ivan Prtajin je januarja v Olimpijo prišel iz Schaffhausna, v dresu katerega je bil v zadnjem letu in pol med najboljšimi strelci švicarske druge lige. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija v tej sezoni še ni premagala Brava

Tretjeuvrščena Olimpija bo že pred osrednjo tekmo 24. kroga v četrtek ob 15.00 gostovala pri sosedih v Spodnji Šiški. Na stadionu ŽAK-a na zadnjih treh srečanjih ni zadela niti enkrat. V lanski sezoni sta se tekmi končali z 0:0 in v zadnjem krogu s 3:0 za Bravo, ki je zmagal tudi avgusta na prvem ljubljanskem derbiju v tej sezoni (2:0).

Olimpija je bila na pragu poraza tudi konec oktobra v Stožicah, a jo je v 92. minuti rešil zadetek Svita Sešlarja za izenačenje na 1:1. Zdaj prihaja v Šiško s popotnico pomembne nedeljske točke.

"Tekma proti Kopru je bila polna tempa, borbe in agresivnosti. Najbolj obžalujemo dejstvo, da smo si po vodilnem zadetku priigrali še nekaj priložnosti, iz katerih bi lahko vodstvo tudi povišali, toda žal jih nismo izkoristili. Izenačujoči gol nas je presekal, Koper se je vrnil v življenje in postal napadalnejši. Tudi drugi polčas smo dobro začeli, nato pa prejeli še drugi zadetek. Bilo se je težko vrniti, a nam je s pravim karakterjem uspelo. Glede na to, kako se je gibal izid, moramo biti zadovoljni tudi s točko. Na koncu se je čutilo, da bi lahko zadeli še enkrat, vendar je žal zmanjkalo časa," je po remiju z 2:2 povedal trener Dino Skender.

Zeleno-beli so drugič zapored zatresli mrežo v zadnjih desetih minutah. V prejšnjem krogu so si zmago v Sežani zagotovili v 86. minuti.

Bravo bo želel čim prej pozabiti na sobotni visok poraz v Domžalah s 3:0.

Prva liga Telemach, 24. krog

Sreda ob 15.00:
KALCER RADOMLJE – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 17.30:
MURA – CELJE

Četrtek ob 15.00:
BRAVO – OLIMPIJA

Ob 17.30:
KOPER – MARIBOR

Odigrano v torek:
ALUMINIJ – DOMŽALE 1:1 (0:0)
200; Marinšek 68.; Jakupović 80.

Lestvica:                              
MARIBOR           23  14 3  6 36:23 45 
KOPER             23  12 6  5 39:29 42 
OLIMPIJA          23  12 5  6 28:22 41 
DOMŽALE           24   9 7  8 33:29 34 
BRAVO             23   9 7  7 23:21 34 
MURA              23   8 9  6 29:30 33 
KALCER RADOMLJE   23   7 4 12 30:37 25 
CELJE             23   7 4 12 25:32 25 
CB24 TABOR SEŽANA 23   5 5 13 21:26 20 
ALUMINIJ          24   4 8 12 22:36 20