"Srbija je na bila na prvi tekmi v vseh elementih igre pred nami, a menim, da ni boljša ekipa od naše. Velikokrat smo že dokazali, da znamo dobro prenesti pritiske. Verjamem, da bomo v Kragujevcu premagali Srbe," je po prvi tekmi povedal Borut Mačkovšek. Foto: www.alesfevzer.com

Srbija je prvo tekmo dobila za tri zadetke (31:34). V sredo so v Zlatorogu navijači večji del tekme pogrešali borben značaj slovenske reprezentance, zamerijo ji predvsem obupno igro v obrambi, ki si je privoščila kar 34 zadetkov.

Zarabec: Ko bomo povedli za tri gole v Kragujevcu, bodo Srbi popustili

"Moramo biti boljši v obrambi. Slabše že skoraj ne bi moglo biti. Obramba nas mora krasiti, po uspešni obrambi pa moramo doseči čim več lahkih zadetkov," je povedal vratar Klemen Ferlin.

Blaž Janc, ki je v drugem polčasu žogo vzel v svoje roke in preprečil polom (zaostanek je v 41. minuti znašal že sedem golov), se prav tako ne predaja: "Imamo aktiven rezultat. Smo ekipa, ki Srbe lahko premaga s štirimi goli razlike."

Reprezentanti so danes z letalom odpotovali proti Beogradu in pot proti Kragujevcu (150 km) nadaljevali z avtobusom. Selektor je ekipi priključil Urha Kastelica in Domna Makuca.

Sorodna novica Rokometaši proti Srbiji razočarali polne tribune Zlatoroga

"Kljub slabi predstavi na prvem dvoboju imamo še vedno aktiven izid, ki bo zavoljo visokega rezultata od nas bržkone zahteval zmago za štiri gole. V preteklosti smo že dokazali, da lahko na gostovanjih igramo dober rokomet in verjamem, da bo tako tudi v soboto," je pred povratno tekmo dejal selektor Zorman in dodal:

"Na prvi tekmi so Srbi odkrili veliko več kart od nas. V Kragujevcu se bomo borili do zadnjih atomov. Fante vidim spet nasmejane in vesele, vidim tisto željo!"

V srbskem taboru so bili izjemno zadovoljni z razpletom celjske tekme, a španski strokovnjak na klopi "orlov" Toni Gerona in njegovi izbranci opozarjajo na nevarne Slovence.

"Imamo dobro izhodišče, a moje varovance čaka nov naporen in še bolj zahteven obračun od prvega v Celju. Na njem bo treba prikazati zbrano in preudarno predstavo od prve do zadnje minute," svari Gerona.

Janc verjame, da je dovolj kakovosti za zmago in pot na SP